Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Zazzis tomatsås

Prova på vår egna tv-kocks tomatsås! Den passar utmärkt till de flesta fisk- eller kötträtter. Olivoljan gör såsen fyllig och persiljan ger den typiska medelhavsinspirerade smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lökarna. Häll olivoljan i en kastrull och lägg i löken, fräs på medelvärme och rör om.
  2. Kvista och kärna ur de färska tomaterna, finhacka och lägg i löken. Rör om.
  3. Lägg i de skalade tomaterna. Låt sjuda 15-20 minuter.
  4. Vispa sönder tomatbitarna med en ballongvisp. Rör i persiljan och smaka av med salt och peppar.
  5. Stäng av värmen och vispa i lite olivolja med robust smak (typ från Sicilien). Servera till kött, fågel eller pasta.

För alla

Rätten är fri från laktos, gluten, ägg och mjölkprotein.

Tips

Går även att göra på 5 minuter om du bara använder färska tomater.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk hela skalade tomater av hög kvalité, ekologiska
  • 2 färska tomater
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt och peppar
  • stark olivolja att toppa med
Lägg till i inköpslistan