Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hjortfilé med tomatsalsa

Hjortfilé med tomatsalsa är en lyxig middagsrätt med många djupa smaker som chilisås och worcestersås. Servera köttet nystekt med salsa, bakad potatis och grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salsa: Skölj och skär tomaterna i klyftor. Skölj, kärna ut och skär paprikan i grova bitar. Skala och skär löken i bitar.
  2. Mixa tomater, paprika och lök med övriga ingredienser i en matberedare eller med mixerstav. Ställ salsan kallt till servering.
  3. Putsa och skär filén i cm-tjocka skivor. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs köttet i och får steka 2-3 min per sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera det nystekta köttet med salsa, bakad potatis och grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g hjortfilé
  • 1 1/2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Salsa
  • 4 tomater
  • 1 liten röd paprika
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,8 dl chilisås
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk worcestersås
  • 2 msk hackad persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?