Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Zabaglione tuttifrutti

Det här är en italiensk smaskig dessert med olika sorters bär, som görs i ugn och där olika bär som blåbär, jordgubbar och hallon gömmer sig under ett ljuvligt krämigt täcke.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C, grill.
  2. Ställ 4 ugnssäkra portionsformar (för 4 port) på en ugnsplåt. Fördela bären i formarna.
  3. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt i en rostfri kastrull. Vispa i vinet, lite i taget. Sätt kastrullen på svag värme och vispa tills blandningen blir tjock och krämig.
  4. Ringla zabaglione över bären i formarna.
  5. Sätt plåten i övre delen av ugnen, med ugnsluckan öppen, 1–3 minuter, tills krämen fått fin färg. Passa noga så att krämen inte blir bränd. Pudra ev med
    florsocker. Servera genast.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g frysta, tinade bär (t ex blåbär, jordgubbar och hallon)
  • 4 äggulor
  • 3 msk socker
  • 3 1/2 msk marsalavin
  • ev florsocker att pudra över
Lägg till i inköpslistan