Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Yogibröd

Bovete och hirs ger detta glutenfria yogibröd spännande nötig smak. Skär i skivor, frys in och ta fram till frukost eller mellanmål.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen och rör ut med honung och vatten.
  2. Tillsätt hirs- eller boveteflingor. Låt stå ca 1 timme i rumstemperatur i plastad bunke.
  3. Lägg allt i en degblandare och tillsätt övriga ingredienser (mosa sötpotatisen innan). Kör ca 10 minuter på medelhastighet.
  4. Sätt ugnen på 100°C.
  5. Fördela smeten i smorda brödformar (à 1 1/2 liter). Grädda bröden 50 minuter.
  6. Pensla bröden med olja och strö ev över sesamfrön.
  7. Höj därefter ugnsvärmen till 175°C och grädda ytterligare 1 timme.

Näringsberäkningen visar näringsinnehåll per bröd.

För alla

Fri från gluten, laktos,mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 2 tsk honung
  • 6 dl ljummet vatten
  • 7 dl hirs- eller boveteflingor
  • 1 1/2 dl finhackade, torkade aprikoser
  • 600 g kokt, skalad, kall sötpotatis
  • 5 dl vatten
  • 4 dl solrosfrön
  • 2 dl chiafrön
  • 1 1/2 dl sesamfrön (ev extra att strö över)
  • 5 dl boveteflingor
  • 6 dl majsmjöl
  • 3 tsk stötta fänkålsfrön
  • 1 msk salt
  • 3 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 14254 kJ / 3406 kCal