Yogibröd
Bovete och hirs ger detta glutenfria yogibröd spännande nötig smak. Skär i skivor, frys in och ta fram till frukost eller mellanmål.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Ingredienser
2 bröd
1/2 paket jäst (à 50 g)
2 tsk honung
6 dl ljummet vatten
7 dl hirs- eller boveteflingor
1 1/2 dl finhackade, torkade aprikoser
600 g kokt, skalad, kall sötpotatis
5 dl vatten
4 dl solrosfrön
2 dl chiafrön
1 1/2 dl sesamfrön (ev extra att strö över)
5 dl boveteflingor
6 dl majsmjöl
3 tsk stötta fänkålsfrön
1 msk salt
3 msk olivolja
Gör så här
Näringsberäkningen visar näringsinnehåll per bröd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi14254 KJ / 3406 kCal
Fett112 g
Salt11 g
Kolhydrater474 g
Protein98 g
Kommentarer
3406 kcal per portion???
Anna christina
2024-01-24Hej Anna! ja, det blir ju tokigt när beräkningen blir per portion! Håller med dig. Näringsvärdet gäller ett helt bröd, eftersom det är svårt att veta hur mycket en portion är för olika människor. Hoppas du blev lite klokare! Mvh Tove
Redaktionen
2024-01-25Ett gott bröd, men mina två fomar blev överfulla och ugnsbotten full med degklumpar, så jag tror att det faktiskt kan bli tre limpor av receptet.
Helena
2012-01-25