Yogibröd

Betyg 2.3 av 5.
38 personer har röstat
1
Yogibröd

Bovete och hirs ger detta glutenfria yogibröd spännande nötig smak. Skär i skivor, frys in och ta fram till frukost eller mellanmål.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Yogibröd

Ingredienser

2 bröd
1/2   paket jäst (à 50 g)
2 tsk  honung
6 dl  ljummet vatten
7 dl  hirs- eller boveteflingor
1 1/2 dl  finhackade, torkade aprikoser
600 g  kokt, skalad, kall sötpotatis
5 dl  vatten
4 dl  solrosfrön
2 dl  chiafrön
1 1/2 dl  sesamfrön (ev extra att strö över)
5 dl  boveteflingor
6 dl  majsmjöl
3 tsk  stötta fänkålsfrön
1 msk  salt
3 msk  olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos,mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen visar näringsinnehåll per bröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
38 personer har röstat

Kommentar

Ett gott bröd, men mina två fomar blev överfulla och ugnsbotten full med degklumpar, så jag tror att det faktiskt kan bli tre limpor av receptet.

Helena

2012-01-25

Näringsvärde per portion

Energi14254 KJ / 3406 kCal
Fett112 g
Salt11 g
Kolhydrater474 g
Protein98 g

Testa liknande recept

Lingonlimpa
Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bananbröd med jordnötssmör och chia
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fröknäckebröd
Betyg 4.6 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfritt bröd med rotselleri
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ostbricka med fröknäcke och äpple-rosmarinmarmelad
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfria tortillas
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga