Bananbröd med jordnötssmör och chia

8
1
Bananbröd med jordnötssmör och chia

Allt som oftast ligger de där övermogna prickiga bananerna kvar i fruktskålen, släng inte! Det här receptet blir som allra bäst med riktigt mogna bananer. Bananbröd är ett klassiskt amerikanskt bakverk som nu dykt upp på många caféer runt om i Sverige. Njut av en härlig helgbrunch med nybakat varmt bananbröd!

Skriv ut
Bananbröd med jordnötssmör och chia

Ingredienser

1 bröd

Bananbröd (1 bröd ger ca 12 skivor)

100 g
rumsvarmt smör
2 dl
strösocker
2
ägg
3
mogna bananer (3 st motsvarar ca 350 g)
3.5 dl
vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
1 tsk
bakpulver
0.5 tsk
salt
1 tsk
vaniljsocker
0.5 tsk
kanel
0.5 tsk
nymalda kardemummakärnor
0.5 tsk
nymald muskotnöt
1 dl
hackad sötmandel

Till garnering

1
banan
0.5 msk
strösocker
0.5 dl
hackad sötmandel

Till servering

jordnötssmör
färska jordgubbar
svarta chiafrön

För alla

Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen exkl serveringsförslagen.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Annika

8/15/2020

Detta är mitt favoritrecept på bananbröd. Blir perfekt varje gång

Näringsvärde per portion

Energi 14319 KJ / 3422 kCal
Fett 151 g
Salt 6.12 g
Kolhydrater 446 g
Protein 57 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept