Bananbröd med jordnötssmör och chia
Allt som oftast ligger de där övermogna prickiga bananerna kvar i fruktskålen, släng inte! Det här receptet blir som allra bäst med riktigt mogna bananer. Bananbröd är ett klassiskt amerikanskt bakverk som nu dykt upp på många caféer runt om i Sverige. Njut av en härlig helgbrunch med nybakat varmt bananbröd!
Ingredienser
1 bröd
Bananbröd (1 bröd ger ca 12 skivor)
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 mogna bananer (3 st motsvarar ca 350 g)
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kanel
1/2 tsk nymalda kardemummakärnor
1/2 tsk nymald muskotnöt
1 dl hackad sötmandel
Till garnering
1 banan
1/2 msk strösocker
1/2 dl hackad sötmandel
Till servering
jordnötssmör
färska jordgubbar
svarta chiafrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen exkl serveringsförslagen.
Energi14319 KJ / 3422 kCal
Fett151 g
Salt6.12 g
Kolhydrater446 g
Protein57 g
Kommentarer
Det här utgår jag från när jag bakar men brukar även tillsätta mörk rom och malen ingefära. Väldigt gott.
Bryn
2021-05-19Detta är mitt favoritrecept på bananbröd. Blir perfekt varje gång
Annika
2020-08-15