Yoghurtpannacotta med mango och passionsfrukt

83
9
Yoghurtpannacotta med mango och passionsfrukt

Vem älskar inte pannacotta? Här blandas grädde och vaniljpulver med syrlig grekisk yoghurt för att sedan toppas med underbart fräsch frukt som mango och passionsfrukt. Krossade maränger eller rostad kokos på toppen blir pricken över i.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Yoghurtpannacotta med mango och passionsfrukt

Ingredienser

6 portioner
2
gelatinblad
3 dl
vispgrädde
1/2 dl
strösocker
1 krm
vaniljpulver
2 dl
grekisk yoghurt (10 %)
250 g
fryst, tinad mango
2
urgröpta passionsfrukter
1 msk
färskpressad citronjuice
6
krossade maränger

För alla

Kontrollera noga innehållet i marängerna.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj maränger utan ägg.

Gör så här

Tips

Byt ut maränger mot 3/4 dl rostade kokoschips (för 6 port).

Vad tyckte du om receptet?

83

Kommentarer

Jeanette

6/6/2020

Väldigt god, lättlagad, nästa gång ska jag prova med annan topping, kanske rabarberkompott och färska jordgubbar :)

Sandra

5/6/2020

Kan man göra den utan gelatin?

Redaktionen ICAse

5/7/2020

Hej Sandra! Du kan byta gelatin mot agar agar. Hälsningar Ulrika

Annette

3/18/2019

Läggs toppingen på precis innan serveringen? Jag menar både mangosåsen o marängen? Eller ska såsen stelna o in i kylen innan servering?

Redaktionen ICAse

3/19/2019

Hej Anette! Både mangosås och maräng läggs på precis före servering. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1283 KJ / 307 kCal
Fett 23 g
Salt 0.04 g
Kolhydrater 19 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept