Yoghurtpannacotta med mango och passionsfrukt

87
11
Yoghurtpannacotta med mango och passionsfrukt

Vem älskar inte pannacotta? Här blandas grädde och vaniljpulver med syrlig grekisk yoghurt för att sedan toppas med underbart fräsch frukt som mango och passionsfrukt. Krossade maränger eller rostad kokos på toppen blir pricken över i.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Yoghurtpannacotta med mango och passionsfrukt

Ingredienser

6 portioner
2
gelatinblad
3 dl
vispgrädde
1/2 dl
strösocker
1 krm
vaniljpulver
2 dl
grekisk yoghurt (10 %)
250 g
fryst, tinad mango
2
urgröpta passionsfrukter
1 msk
färskpressad citronjuice
6
krossade maränger

För alla

Kontrollera noga innehållet i marängerna.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj maränger utan ägg.

Gör så här

Tips

Byt ut maränger mot 3/4 dl rostade kokoschips (för 6 port).

Vad tyckte du om receptet?

87

Kommentarer

Diana

2021-05-19

Går det bra att byta ut gelatinbladet mot gelatinpulver?

Annika

2021-03-07

Smakade mycket yougurt om man gillar det! Ganska gott, ingen favorit.

Jeanette

2020-06-06

Väldigt god, lättlagad, nästa gång ska jag prova med annan topping, kanske rabarberkompott och färska jordgubbar :)

Näringsvärde per portion

Energi 1283 KJ / 307 kCal
Fett 23 g
Salt 0.04 g
Kolhydrater 19 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept