ÖVER 60 MIN | Medel

Yoghurtpannacotta med mango och passionsfrukt

Vem älskar inte pannacotta? Här blandas grädde och vaniljpulver med syrlig grekisk yoghurt för att sedan toppas med underbart fräsch frukt som mango och passionsfrukt. Krossade maränger eller rostad kokos på toppen blir pricken över i.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinblad i kallt vatten.
  2. Koka upp vispgrädde, strösocker och vaniljpulver. 
  3. Krama ut vätskan ur gelatinbladet och rör ner. Låt svalna ca 10 minuter och vispa ner grekisk yoghurt. 
  4. Häll upp pannacottan i portionsglas. Ställ i kylen minst 4 timmar. 
  5. Mixa mango, passionsfrukter och citronjuice. 
  6. Toppa pannacottan med såsen och krossade maränger eller rostade kokoschips vid servering.

För alla

Kontrollera noga innehållet i marängerna.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj maränger utan ägg.

Tips

Byt ut maränger mot 3/4 dl rostade kokoschips (för 6 port).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 dl grekisk yoghurt (10 %)
  • 250 g fryst, tinad mango
  • 2 urgröpta passionsfrukter
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 6 krossade maränger

Näringsvärde
Per portion

Energi 1283 kJ / 307 kCal