Kokospannacotta med tropisk frukttopping
Med gelésocker i stället för gelatin blir denna pannacotta extra lättlagad. Här är en tropisk variant på kokosmjölk, lime, ananas och passionsfrukt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Ingredienser
4 portioner
1 liten tetra kokosmjölk (à 200 ml)
3 dl vispgrädde
3/4 dl gelésocker
1 tsk vaniljsocker
Frukttopping
1/2 l färsk ananas
1 passionsfrukt
1 msk rårörsocker
finrivet skal av 1 lime
1 msk hackad mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod och fräsch! Men brukar byta ut ananasen mot mer passionsfrukt och ha färska hallon och blåbär samt torrostade kokosflingor till, så gott!
Nora
2023-12-28Jättegod efterrätt som jag brukar vinkla mot det asiatiska. Använder saké i passionsfruktsåsen och toppar med rostade kokosflingor för mer kokossmak. Precis som förra gången blir det några jordgubbar, blåbär, rostad kokos och en kula hemgjord kardemummaglass som sidekick.
Dan
2021-12-26Gjort den här desserten MÅNGA gånger, sjukt god och mycket uppskattad av familj och vänner. Fräsch och god, perfekt avslutning på en middag. Brukar addera antingen jordgubbar, hallon eller blåbär till röran ovapå lite efter säsong.
Anna
2020-01-19Hej Anna! Så kul att höra att ni gillar den och att det har blivit en favorit! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-21