Kokospannacotta med tropisk frukttopping

42
6
Kokospannacotta med tropisk frukttopping

Med gelésocker i stället för gelatin blir denna pannacotta extra lättlagad. Här är en tropisk variant på kokosmjölk, lime, ananas och passionsfrukt.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Kokospannacotta med tropisk frukttopping

Ingredienser

4 portioner
1 liten tetra kokosmjölk (à 200 ml)
3 dl vispgrädde
3/4 dl gelésocker
1 tsk vaniljsocker

Frukttopping

1/2 l färsk ananas
1 passionsfrukt
1 msk rårörsocker
finrivet skal av 1 lime
1 msk hackad mynta

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Dan

2021-12-26

Jättegod efterrätt som jag brukar vinkla mot det asiatiska. Använder saké i passionsfruktsåsen och toppar med rostade kokosflingor för mer kokossmak. Precis som förra gången blir det några jordgubbar, blåbär, rostad kokos och en kula hemgjord kardemummaglass som sidekick.

Anna

2020-01-19

Gjort den här desserten MÅNGA gånger, sjukt god och mycket uppskattad av familj och vänner. Fräsch och god, perfekt avslutning på en middag. Brukar addera antingen jordgubbar, hallon eller blåbär till röran ovapå lite efter säsong.

Redaktionen ICAse

2020-01-21

Hej Anna! Så kul att höra att ni gillar den och att det har blivit en favorit! Hälsningar Elina

Ingrid

2016-08-03

Åt denna pannacottan hos en väninna. Jättegod. Har själv gjort den många gånger. Alltid lika uppskattat