Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kokospannacotta med tropisk frukttopping

Med gelésocker i stället för gelatin blir denna pannacotta extra lättlagad. Här är en tropisk variant på kokosmjölk, lime, ananas och passionsfrukt.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll kokosmjölk, grädde och gelésocker i en kastrull. Koka upp och låt koka 1/2 minut. 
  2. Ta kastrullen från värmen. Rör ner vaniljsockret. Häll upp i portionsglas. Ställ i kylen att stelna ca 3 timmar.
  3. Frukttopping: Skär bort rotstock och skal på ananasen. Skär fruktköttet i små tärningar. Blanda med urgröpt passionsfrukt, socker, limeskal och mynta.
  4. Toppa pannacottan med frukterna strax före servering.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten tetra kokosmjölk (à 200 ml)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3/4 dl gelésocker
  • 1 tsk vaniljsocker
Frukttopping
  • 1/2 l färsk ananas
  • 1 passionsfrukt
  • 1 msk rårörsocker
  • finrivet skal av 1 lime
  • 1 msk hackad mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?