Kokospannacotta med tropisk frukttopping

Med gelésocker i stället för gelatin blir denna pannacotta extra lättlagad. Här är en tropisk variant på kokosmjölk, lime, ananas och passionsfrukt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Ingredienser
4 portioner
1 liten tetra kokosmjölk (à 200 ml)
3 dl vispgrädde
3/4 dl gelésocker
1 tsk vaniljsocker
Frukttopping
1/2 l färsk ananas
1 passionsfrukt
1 msk rårörsocker
finrivet skal av 1 lime
1 msk hackad mynta
Gör så här
00:00:30
03:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man byta gelesocker mot gelatin?
Beatrice
2024-12-29Hej Beatrice! Ja, det går bra. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-30Jättegod och fräsch! Men brukar byta ut ananasen mot mer passionsfrukt och ha färska hallon och blåbär samt torrostade kokosflingor till, så gott!
Nora
2023-12-28Jättegod efterrätt som jag brukar vinkla mot det asiatiska. Använder saké i passionsfruktsåsen och toppar med rostade kokosflingor för mer kokossmak. Precis som förra gången blir det några jordgubbar, blåbär, rostad kokos och en kula hemgjord kardemummaglass som sidekick.
Dan
2021-12-26