Marinad med sting och en touch av kaffe. Blanda med vitlök, olja, tomatpuré, soja, honung och sambal oelek och du har en stark och smakrik marinad till dina köttbitar eller kycklingfiléer.
Ingredienser
8 portioner
2
röda chili
3
vitlöksklyftor
1 1/2
dl
rapsolja
1 1/2
msk
snabbkaffepulver
1 1/2
msk
tomatpuré
1 1/2
msk
kinesisk soja
1 1/2
msk
sambal oelek
1
tsk
rosmarin
1 1/2
msk
flytande honung
1 1/2
tsk
salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Vad tyckte du om receptet?
7
4 st
Kommentarer
Amela
2020-02-25
Supergod Marinad!!! Uppskattad även av en som annars inte är förtjust i jätte stark mat. Tycker den blev mildare efter tillagningen än om du smakar på marinaden som den är.
Redaktionen
2017-09-15
Hej Anna!
Klassiska sojasåser innehåller inte gluten. Vete används i som processhjälpmedel vid tillverkningen och behöver därför deklareras på förpackningen, men själva slutprodukten är glutenfri. Se även nedan text från Livsmedelsverket:
Gluten i sojasåser
Sojasåser tillverkas genom jäsning, fermentering, av sojabönor och rostat vete. Vetet som används kan vara såväl vetekärnor som vetemjöl eller vetekli. Efter jäsningen utvinns själva sojasåsen och olika kryddor tillsätts. Glutenintoleranta undrar ofta om halten gluten i sojasås är så låg att de kan äta mat med sojasås i.
Livsmedelsverket har analyserat gluten i olika sojasåser som deklarerade vete. Gluten påvisades inte i de "klassiska" sojasåserna trots att vete deklarerades i innehållsförteckningen. Klassisk sojasås borde inte utgöra någon risk för glutenintoleranta.
Hälsningar Michelle
Anna
2017-09-09
Men "kinesisk soja" är väl inte nödvändigtvis glutenfri! En mkt vanlig sort är ju Mrs Chengs Mushroom soy - den är det vetemjöl i.
Kommentarer
Amela
2020-02-25Supergod Marinad!!! Uppskattad även av en som annars inte är förtjust i jätte stark mat. Tycker den blev mildare efter tillagningen än om du smakar på marinaden som den är.
Redaktionen
2017-09-15Hej Anna! Klassiska sojasåser innehåller inte gluten. Vete används i som processhjälpmedel vid tillverkningen och behöver därför deklareras på förpackningen, men själva slutprodukten är glutenfri. Se även nedan text från Livsmedelsverket: Gluten i sojasåser Sojasåser tillverkas genom jäsning, fermentering, av sojabönor och rostat vete. Vetet som används kan vara såväl vetekärnor som vetemjöl eller vetekli. Efter jäsningen utvinns själva sojasåsen och olika kryddor tillsätts. Glutenintoleranta undrar ofta om halten gluten i sojasås är så låg att de kan äta mat med sojasås i. Livsmedelsverket har analyserat gluten i olika sojasåser som deklarerade vete. Gluten påvisades inte i de "klassiska" sojasåserna trots att vete deklarerades i innehållsförteckningen. Klassisk sojasås borde inte utgöra någon risk för glutenintoleranta. Hälsningar Michelle
Anna
2017-09-09Men "kinesisk soja" är väl inte nödvändigtvis glutenfri! En mkt vanlig sort är ju Mrs Chengs Mushroom soy - den är det vetemjöl i.