Kaffe- och chilimarinad
Marinad med sting och en touch av kaffe. Blanda med vitlök, olja, tomatpuré, soja, honung och sambal oelek och du har en stark och smakrik marinad till dina köttbitar eller kycklingfiléer.
Ingredienser
8 portioner
2 röda chili
3 vitlöksklyftor
1 1/2 dl rapsolja
1 1/2 msk snabbkaffepulver
1 1/2 msk tomatpuré
1 1/2 msk kinesisk soja
1 1/2 msk sambal oelek
1 tsk rosmarin
1 1/2 msk flytande honung
1 1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här är en riktigt god marinad och slår ut alla andra som man kan köpa. Lätt att blanda ihop och fungerar bäst på fläskkött och även till en del grönsaker. Lite subtil smak av kaffe och med ett litet sting av chilin.
Tommy
2024-08-27Supergod Marinad!!! Uppskattad även av en som annars inte är förtjust i jätte stark mat. Tycker den blev mildare efter tillagningen än om du smakar på marinaden som den är.
Amela
2020-02-25Hej Anna! Klassiska sojasåser innehåller inte gluten. Vete används i som processhjälpmedel vid tillverkningen och behöver därför deklareras på förpackningen, men själva slutprodukten är glutenfri. Se även nedan text från Livsmedelsverket: Gluten i sojasåser Sojasåser tillverkas genom jäsning, fermentering, av sojabönor och rostat vete. Vetet som används kan vara såväl vetekärnor som vetemjöl eller vetekli. Efter jäsningen utvinns själva sojasåsen och olika kryddor tillsätts. Glutenintoleranta undrar ofta om halten gluten i sojasås är så låg att de kan äta mat med sojasås i. Livsmedelsverket har analyserat gluten i olika sojasåser som deklarerade vete. Gluten påvisades inte i de "klassiska" sojasåserna trots att vete deklarerades i innehållsförteckningen. Klassisk sojasås borde inte utgöra någon risk för glutenintoleranta. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-09-15