Myntabiff i salladskorg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Myntabiff i salladskorg

En fräsch rätt med rostbiff och mynta. Du marinerar biffen i en marinad av bland annat salt soja, stark sambal oelek och söt honung. Servera myntabiffen i stora salladsblad och toppa med sesamfrön.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda soja, sambal oelek, vinäger, honung, olja med finstrimlad mynta till en marinad.
  2. Häll av böngroddarna. Strimla rostbiffen och vänd ihop med marinaden och böngroddarna.
  3. Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna.
  4. Lossa blad av isbergssalladen och lägg ut på ett fat. Portionera ut marinerad rostbiff i salladsbladen, strö över sesamfröna och servera genast.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 burk böngroddar (à 410 g)
  • 10 skivor rostbiff (10 skivor motsvarar ca 300 g)
  • 2 tsk sesamfrön gärna vita och svarta
  • 1 isbergssalladshuvud
Marinad
  • 3 msk japansk soja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk rapsolja
  • 1 kruka finstrimlad mynta
Lägg till i inköpslistan