Wrap med sprödbakad torsk

12
1
Wrap med sprödbakad torsk

En latmansvariant av fish and chips, fast utan chips. Med färdiga sprödbakade torskfiléer och ärtröra med getost och dill blir det minst lika gott ändå. Toppa wrapen med böngroddar och pressa över citronjuice vid servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Wrap med sprödbakad torsk

Ingredienser

4 portioner
250 g
frysta, tinade gröna ärtor
150 g
smulad fetaost
2 msk
fryst, hackad dill
1/2 dl
matyoghurt (10 %)
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
peppar
100 g
böngroddar
1
förp, sprödbakade torskfiléer (à 360 g)
4
chapatibröd eller tortillabröd (medium)

Till servering

citronklyftor

För alla

Kontrollera noga innehållet i den panerade fisken.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av fiskfilé och bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med mjölkfritt ostalternativ t ex tofu. Byt yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Anna

2017-11-22

Aelvasdottir@gmail.com

Näringsvärde per portion

Energi 1360 KJ / 323 kCal
Fett 13 g
Salt 2.55 g
Kolhydrater 22 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept