Wrap med sprödbakad torsk

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
0
Wrap med sprödbakad torsk

En latmansvariant av fish and chips, fast utan chips. Med färdiga sprödbakade torskfiléer och ärtröra med getost och dill blir det minst lika gott ändå. Toppa wrapen med böngroddar och pressa över citronjuice vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Wrap med sprödbakad torsk

Ingredienser

4 portioner
250 g frysta, tinade gröna ärtor
150 g smulad fetaost
2 msk fryst, hackad dill
1/2 dl matyoghurt (10 %)
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
100 g böngroddar
1 förp, sprödbakade torskfiléer (à 360 g)
4 chapatibröd eller tortillabröd (medium)

Till servering

citronklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1360 KJ / 323 kCal
Fett13 g
Salt2.55 g
Kolhydrater22 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sprödbakad torsk, syrlig morot och dansk remoulad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med sparris, tomat och haricots verts
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskpanetter med dillsås
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Havets wallenbergare
Betyg 3.5 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt torsk med ärtpesto
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fish n’chips med curry- och äppelremoulad
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga