Wrap med sprödbakad torsk
En latmansvariant av fish and chips, fast utan chips. Med färdiga sprödbakade torskfiléer och ärtröra med getost och dill blir det minst lika gott ändå. Toppa wrapen med böngroddar och pressa över citronjuice vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
4 portioner
250 g frysta, tinade gröna ärtor
150 g smulad fetaost
2 msk fryst, hackad dill
1/2 dl matyoghurt (10 %)
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
100 g böngroddar
1 förp, sprödbakade torskfiléer (à 360 g)
4 chapatibröd eller tortillabröd (medium)
Till servering
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1360 KJ / 323 kCal
Fett13 g
Salt2.55 g
Kolhydrater22 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer