Wokade rädisor med sötsur smak | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Wokade rädisor med sötsur smak

De här wokade rädisorna med sötsur smak är ett snabblagat tillbehör till grillat kött eller fågel. Allt tillreder du enkelt i en wok där rädisor, salladslök och rödlök smaksätts med lite socker och vinäger för att få den där härligt sötsura känslan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skölj rädisorna. Halvera dem om de är stora. Skala och skiva rödlöken. Skölj och strimla salladslöken. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Fräs rädisorna, de båda löksorterna och chili i oljan i en wok eller stor stekpanna några min. Strö över sockret och stänk över vinägern.
  2. Låt fräsa ytterligare några min. Krydda med salt och peppar.
  3. Servera de wokade rädisorna som tillbehör till stekt eller grillat kött eller fågel eller till pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 knippor rädisor
  • 2 rödlökar
  • 1 knippa salladslök
  • 1 röd chili t ex spansk peppar
  • 2 msk olja
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan