Wokade kinagrönsaker | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Wokade kinagrönsaker

Här är en härlig rätt med wokade kinagrönsaker. Kinakål och stråsvamp ger den här rätten speciella, spännande och utsökta smaker. Servera de wokade kinagrönsakerna med ris eller nudlar och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kålen på längden i strimlor. Dela dem tvärs över i 5 cm långa bitar. Häll av champinjoner, vattenkastanjer och minimajs. Blanda detta.
  2. Rör ihop maizena och brun farin. Vispa ner soja och sesamolja.
  3. Hetta upp olja i woken. Stek grönsakerna i 2-3 omgångar under omrörning i ett par minuter. Lägg tillbaka dem i woken. Rör ner såsen under omrörning. Servera grönsakerna till nudlar och ris.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 250 g kinakål eller pak soi
  • 120 g konserverad stråsvamp (straw mushrooms) eller små champinjoner
  • 1 burk vattenkastanjer (à 225 g)
  • 1 burk minimajs (à 425 g)
Woksås
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 1 krm brun farin eller socker
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • olja till stekning
Lägg till i inköpslistan