Wokad kyckling med citrongräs och chili

Prova en enkel och god vietnamesisk kycklingwok med en härlig kombination av friskhet från citrongräs och hetta från chili. Servera med nykokt ris och krispiga salladsblad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Ingredienser
4 portioner
1 bananschalottenlök
2 röd peppar (chili)
3 citrongrässtjälkar
3 msk ostronsås
3 msk fisksås
1 tsk gurkmeja
1 msk mörkt muscovadosocker (eller se tips)
ca 800 g kycklinglårfiléer
4 port ris
5 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
Till servering
sallad
Gör så här
00:30:00
00:02:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stHelt okej!
Sofia
Jättebra. Tillsatte också färsk ingefära vilket passade bra. Skulle också kunna tänka mig färsk koriander men har inte testat.
Helga
@Oskar Fisksås kan ersättas med vegetarisk "fisksås", finns i asiatiska butiker. Ostronsås ersätter du med mushroom sauce, även detta finns i asiatiska livsmedelsbutiker. Mvh den ofrivillige vegetarianen
Erik
Hej Erik! Tack för att du delar med dig av dina tips. ❤ Hälsningar Elina
ICA-köket
Jag tog bara en vitlöksklyfta och la till annans och lite fler grönsaker, pluss i mat fraiche. Supergott!
Maria
Vad kan man ta istället för ostronsås och fisksås? Om man har skaldjur och fisk allergi.
Oskar
Hej Oskar! Vi har inte provlagat med något annat än ostron- och fisksås men det kan funka med 4 msk japansk soja (eller 1 msk kinesisk soja och 2 msk japansk soja) och 2-3 msk socker (istället för 1 msk). Det här gäller för 4 portioner. Som alltid med matlagning, smaka av för rätt smak för dina smaklökar! 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Varför går det inte att skriva ut recepten?
Christer
Hej Christer! När du besöker receptet på datorn så klicka på den rosa cirkeln bredvid gilla knappen så får du upp alternativet för att skriva ut. Hälsningar Elina
ICA-köket