Wokad kyckling med citrongräs och chili
![Wokad kyckling med citrongräs och chili](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248757/cf_259/wokad_kyckling_med_citrongras_och_chili.jpg)
Prova en enkel och god vietnamesisk kycklingwok med en härlig kombination av friskhet från citrongräs och hetta från chili. Servera med nykokt ris och krispiga salladsblad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
![Wokad kyckling med citrongräs och chili](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248757/cf_259/wokad_kyckling_med_citrongras_och_chili.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 bananschalottenlök
2 röd peppar (chili)
3 citrongrässtjälkar
3 msk ostronsås
3 msk fisksås
1 tsk gurkmeja
1 msk mörkt muscovadosocker (eller se tips)
ca 800 g kycklinglårfiléer
4 port ris
5 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
Till servering
sallad
För alla
Kontrollera noga innehållet i ostronsåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Det går bra att använda strösocker istället för mörkt muscovadosocker.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt okej!
Sofia
2023-10-03Jättebra. Tillsatte också färsk ingefära vilket passade bra. Skulle också kunna tänka mig färsk koriander men har inte testat.
Helga
2023-08-07@Oskar Fisksås kan ersättas med vegetarisk "fisksås", finns i asiatiska butiker. Ostronsås ersätter du med mushroom sauce, även detta finns i asiatiska livsmedelsbutiker. Mvh den ofrivillige vegetarianen
Erik
2023-07-03Hej Erik! Tack för att du delar med dig av dina tips. ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-04