Wokad kyckling med citrongräs och chili
Prova en enkel och god vietnamesisk kycklingwok med en härlig kombination av friskhet från citrongräs och hetta från chili. Servera med nykokt ris och krispiga salladsblad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 bananschalottenlök
2 röd peppar (chili)
3 citrongrässtjälkar
3 msk ostronsås
3 msk fisksås
1 tsk gurkmeja
1 msk mörkt muscovadosocker (eller se tips)
ca 800 g kycklinglårfiléer
4 port ris
5 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt okej!
Sofia
2023-10-03Jättebra. Tillsatte också färsk ingefära vilket passade bra. Skulle också kunna tänka mig färsk koriander men har inte testat.
Helga
2023-08-07@Oskar Fisksås kan ersättas med vegetarisk "fisksås", finns i asiatiska butiker. Ostronsås ersätter du med mushroom sauce, även detta finns i asiatiska livsmedelsbutiker. Mvh den ofrivillige vegetarianen
Erik
2023-07-03Hej Erik! Tack för att du delar med dig av dina tips. ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-04