XO-sås

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
2
XO-sås

XO-sås är ursprungligen från Hongkong och görs på torkade skaldjur, skinka, chili och olja och är känd för sin rika och komplexa umamismak. Såsen passar som smaksättare i olika rätter både med kött, skaldjur, tofu och grönsaker.  

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024

XO-sås

Ingredienser

4-6 portioner
4 färska eller frysta pilgrimsmusslor (kammusslor)
4 skivor lufttorkad skinka
3 bananschalottenlökar
4 vitlöksklyftor
1 msk finhackad färsk ingefära
3 msk japansk soja
2 msk fisksås
2 msk balsamvinäger
1/2 msk chiliflakes
1 msk farin- eller ljust muscovadosocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Hur tunt ungefär (i millimeter) bör man skiva musslorna?

Erica

2024-10-21

Hej Erica! ca 2-3 mm blir bra. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-10-22

Wow vad gott! Åt med wokade grönsaker. Hur länge kan man förvara såsen i kylen?

Linn emma

2024-10-19

Hej! Den håller i upp till 3 dagar i kylen. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-10-22

Testa liknande recept

Wokade grönsaker med XO-sås
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wokad kyckling med citrongräs och chili
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pilgrimsmusslor på spenatbädd
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade pilgrimsmusslor
Betyg 2.6 av 5.
79 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Asiatisk havscocktail med ponzudressing
Betyg 3.9 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pilgrimsmussla i sitt skal
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga