Wokad vitkål med cashewnötter och pepprig karré

Betyg 4.3 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Wokad vitkål med cashewnötter och pepprig karré

Vitkål är idealiskt att snabbsteka. Den behåller krispet, men blir sötare och mildare i smaken. Här får vitkålen asiatiska smaktoner med chili, ingefära och japansk soja. Den kryddpeppriga fläskkarrén går bra att byta mot till exempel tofu eller lax.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Wokad vitkål med cashewnötter och pepprig karré

Ingredienser

4 portioner
1 tsk kryddpepparkorn
4 skivor fläskkarré (à ca 125 g)
1 tsk salt
3 msk olja
1 gul lök
ca 650 g vitkål
1/2 - 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk finriven färsk ingefära
4 msk japansk soja
2 msk ljus sirap
3 msk vatten
1 dl salta cashewnötter
1 kruka koriander

Gör så här

00:04:00
00:05:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Kålen är suverän, kan ätas tillsammans med sesamstekt tofu för oss som inte äter kött.

    Elin

  • Alltså kålen blir ju så god! Perfekt sätt att äta vitkål 👌 och hela kombinationen är riktigt bra!

    Johanna

  • Jättegott och överraskande! Kryddpeppar är ju inte det första man tänker sig som krydda på kött. Vi valde förresten fläskytterfilé i s f karré. Detta är definitivt ett recept vi kommer att använda många gånger!

    Christina

Testa liknande recept

  • Grillad fläskkarrésallad
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bowl med matvete och långbakad karré
    Betyg 4.7 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Karrégryta med äpple & plommon
    Betyg 4.6 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad