Wokad kyckling med chili och jordnötter

Wokad kyckling går oftast hem hos både stora och små. Anpassa bara chilimängden, men snåla inte på värmen – en wok vill tillagas på hög temperatur! Hoisinsås bidrar med den goda kinesiska smaken och jordnötterna ger rätten en trevlig konsistensbrytning.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Ingredienser
4 portioner
2 gröna paprikor
125 g salladslök
2 - 4 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
3 vitlöksklyftor
450 g kycklinglårfilé
rapsolja till stekning
3 msk hoisinsås
1 msk risvinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk finriven färsk ingefära
1 dl salta jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2414 KJ / 581 kCal
Fett22 g
Salt1.67 g
Kolhydrater60 g
Protein33 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
21 stSupergott! Var dock försiktig med Hoisinsåsen, blir lätt onödigt sött..
Charlotta
Använde vitvinsvinäger istället för risvinäger och torkad ingefära istället för färsk. Dessutom dubblade jag receptet på såsen. Annars blir det för torrt. Klart godkänt!
Deborah
Supergott. Funkar med fläskkött också, koka lite längre i såsen. Viktigt att provsmaka 🌶️. Idag hade jag bara en halv i efter provsmakning...
Carl-gunnar