Wokad kyckling med chili och jordnötter

Wokad kyckling går oftast hem hos både stora och små. Anpassa bara chilimängden, men snåla inte på värmen – en wok vill tillagas på hög temperatur! Hoisinsås bidrar med den goda kinesiska smaken och jordnötterna ger rätten en trevlig konsistensbrytning.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Ingredienser
4 portioner
2 gröna paprikor
125 g salladslök
2 - 4 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
3 vitlöksklyftor
450 g kycklinglårfilé
rapsolja till stekning
3 msk hoisinsås
1 msk risvinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk finriven färsk ingefära
1 dl salta jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2414 KJ / 581 kCal
Fett22 g
Salt1.67 g
Kolhydrater60 g
Protein33 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Var dock försiktig med Hoisinsåsen, blir lätt onödigt sött..
Charlotta
2025-05-29Använde vitvinsvinäger istället för risvinäger och torkad ingefära istället för färsk. Dessutom dubblade jag receptet på såsen. Annars blir det för torrt. Klart godkänt!
Deborah
2023-07-19Supergott. Funkar med fläskkött också, koka lite längre i såsen. Viktigt att provsmaka 🌶️. Idag hade jag bara en halv i efter provsmakning...
Carl-gunnar
2023-01-10