Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Wok med rökt skinka

Wok med rökt skinka är en lättlagad och smakfull wok med spännande smakkombinationer av rökt skinka, wokmix, lök, brun farin, vinäger och russin. Woken serveras med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Fräs löken i oljan i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt wokmixen och låt fräsa med under omrörning ca 5 min.
  2. Skär skinkan i strimlor och blanda i woken. Blanda samman juice, farin, vinäger, salt och peppar. Häll blandningen i woken och låt puttra några min. Strössla russin över och servera woken med ris.

Tips

Vill man ha en simmigare wok kan man röra ut 2 tsk potatismjöl i lite kallt vatten och blanda i woken (för 4 port). Låt koka upp, strö över russin och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 påse wokmix (à 600 g)
  • 1 bit rökt skinka (1 bit motsvarar ca 300 g)
  • 1 dl utspädd apelsinjuice
  • 1 msk Brun Farin
  • 1 msk vinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl russin
Lägg till i inköpslistan