Wok med nudlar, tofu och rostade sojabönor
Snabblagad och enkel att göra blir woken är du använder färdigskurna grönsaker. Blanda woken, med de lite tjockare, udonnudlarna och stekt tofu som får sin smak av soja och wasabi.
Ingredienser
4 portioner
2 förp färska nudlar (gärna udonnudlar, à 250 g)
2 förp tofu (à 230 g)
1 dl japansk soja
1 dl vatten
4 tsk wasabipasta
4 msk olja
1 förp färsk wokmix fusion (à 300 g)
Till servering
2 dl rostade sojabönor eller cashewnötter
sweet chilisås
japansk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt goda smaker, men jag tyckte att 500g nudlar var alldeles för mycket. Hade räckt med 300-400g. Sen föredrar jag nog att inte blanda allt
David
2024-09-18Hej David! Hade du färska nudlar? För då borde det ha blivit lagom. Använde du torkade så förstår jag att det blev många matlådor! ;) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-19Gott, la till lite extra grönsaker och semsamfrön. Enkelt men lite platt smak, om man ej gillar starkt tror jag att måttligt med wasabi är bra tillsammans med sweet chillisås eller annan ”klistrigare” sås som tillsätts redan vid matlagning istället för efter.
Amalie
2023-03-27Supergott och enkelt! Jag hade i pak choi också, mmm.
Isabelle
2022-09-17