Wok

På 90-talet kom wokpannan in i det svenska köket och den är definitivt här för att stanna. Med nudlar och de typiska asiatiska smaksättarna lime, soja och sambal som bas är möjligheterna till variation många. Här knäcker du dessutom några ägg i pannan för en krämigare och matigare wokrätt.

Ingredienser
4 portioner
Sojablandning
2 msk limesaft
3 msk japansk soja
1 msk strösocker
2 tsk sambal oelek
Wok
2 morötter
1 röd paprika
125 g salladslök
4 port risnudlar eller äggnudlar
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
180 g böngroddar
4 ägg
150 g salladsärtor
salt
peppar
Till servering
100 g jordnötter
gärna koriander
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stDen blev supergod med shiho opastoriserad soya och Sambal Badjak.... god hetta och välkryddat från min sida... superbra recept.
Jonas
Väldigt smaklöst tråkigt nog..
Sara
Riktigt gott!
Karin eva