Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Wedholms lutfisksufflé

Här är ett riktigt höjdarrecept för dig som gillar lutfisk. Wedholms lutfisksufflé serverar du med en luxuös och delikat kaviarsås och det är en utsökt rätt som passar ypperligt till jul eller vid festliga tillfällen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Fräs smör och mjöl. Späd till en tjock smet med grädde och mjölk. Låt koka i ca 5 minuter. Låt svalna.
  3. Separera äggulorna från vitorna. Rör ner äggulorna, en i taget. Fortsätt röra i några minuter. Blanda i fisken. Salta och peppra.
  4. Smörj och bröa en liten suffléform med raka kanter. Vispa äggvitorna hårt. Vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll därefter smeten i formen och grädda i ca 45 minuter.
  5. Kaviarsås: Fräs mjölet i smöret. Häll på mjölken och låt puttra i ca 5 minuter. Rör i kaviaren. Smaka dig fram. Om du vill ha mer sälta, rör i lite mer kaviar.
  6. Servera såsen till sufflén. Färsk sparris passar bra till detta.

Tips

För att få fisken riktigt fast och fin i köttet så ska den ligga i iskallt vatten i minst 12 timmar. Därefter läggs den i en panna i ugnen och kokas i sitt eget spad.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl kokt, rensad lutfisk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ströbröd
Kaviarsås
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 3 dl mjölk
  • ca 3 msk orökt kaviar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?