Wedholms lutfisksufflé

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
1
Wedholms lutfisksufflé

Här är ett riktigt höjdarrecept för dig som gillar lutfisk. Wedholms lutfisksufflé serverar du med en luxuös och delikat kaviarsås och det är en utsökt rätt som passar ypperligt till jul eller vid festliga tillfällen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1998

Wedholms lutfisksufflé

Ingredienser

2 portioner
2 msk  smör
2 msk  vetemjöl
1 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
3   ägg
2 1/2 dl  kokt, rensad lutfisk
1 tsk  salt
1 krm  peppar
ströbröd

Kaviarsås

1 msk  vetemjöl
2 msk  smör
3 dl  mjölk
ca 3 msk  orökt kaviar

Gör så här

Tips

För att få fisken riktigt fast och fin i köttet så ska den ligga i iskallt vatten i minst 12 timmar. Därefter läggs den i en panna i ugnen och kokas i sitt eget spad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott

Gunilla

2022-12-08

Testa liknande recept

Lutfisk med senapssås
Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kaviar- och purjolöksströmming i ugn
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kaviarströmming
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frasig torsk med kall ägg- och kaviarsås
Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Anitas lutfisklåda
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk stekt salt sill med gräddkokt lök
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga