Wedholms lutfisksufflé
Här är ett riktigt höjdarrecept för dig som gillar lutfisk. Wedholms lutfisksufflé serverar du med en luxuös och delikat kaviarsås och det är en utsökt rätt som passar ypperligt till jul eller vid festliga tillfällen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1998
Ingredienser
2 portioner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 ägg
2 1/2 dl kokt, rensad lutfisk
1 tsk salt
1 krm peppar
ströbröd
Kaviarsås
1 msk vetemjöl
2 msk smör
3 dl mjölk
ca 3 msk orökt kaviar
Gör så här
Tips
För att få fisken riktigt fast och fin i köttet så ska den ligga i iskallt vatten i minst 12 timmar. Därefter läggs den i en panna i ugnen och kokas i sitt eget spad.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket gott
Gunilla
2022-12-08