Vörtbröd med pomerans och ingefära

Betyg 3.4 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Vörtbröd med pomerans och ingefära

Ett vörtbröd med inte alltför utpräglad smak av vört och som därför går bra att baka under hela året. Innehåller bland annat mörk sirap, pomeransskal och ingefära.

Vörtbröd med pomerans och ingefära

Ingredienser

2 bröd
50 g smör eller margarin
1 flaska porter (à 33 cl)
1 flaska julmust (à 33 cl)
1 pkt jäst (à 50 g)
1 dl mörk sirap
1/2 msk pomeransskal
1 tsk malen ingefära
1 tsk salt
1 1/3 l rågsikt
7 dl vetemjöl

Gör så här

00:40:00
00:30:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Jättegott bröd - har dock bytt ut pomeransen mot en halv ask syltade apelsinskal.

    Sofia

  • @Jan Blomquist. Om du läser punkt ett igen så ser du att man tar lite vätska där och resten i punkt två.

    Kristoffer

  • 2.Tillsätt resten av degvätskan. Vilken resterande degvätska?

    Jan

Testa liknande recept

  • Martins enkla surdegsbröd
    Betyg 4 av 5.92 personer har röstat
    Receptet har 42 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mandel- och pomeransbröd
    Betyg 3.4 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vörtbröd med russin
    Betyg 4.5 av 5.151 personer har röstat
    Receptet har 87 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grov yoghurtlimpa
    Betyg 3.4 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tyskt fullkornsbröd
    Betyg 3.2 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Vörtbröd eller bullar
    Betyg 3.7 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad