Vörtbröd med pomerans och ingefära

Betyg 3.4 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Vörtbröd med pomerans och ingefära

Ett vörtbröd med inte alltför utpräglad smak av vört och som därför går bra att baka under hela året. Innehåller bland annat mörk sirap, pomeransskal och ingefära.

Vörtbröd med pomerans och ingefära

Ingredienser

2 bröd
50 g smör eller margarin
1 flaska porter (à 33 cl)
1 flaska julmust (à 33 cl)
1 pkt jäst (à 50 g)
1 dl mörk sirap
1/2 msk pomeransskal
1 tsk malen ingefära
1 tsk salt
1 1/3 l rågsikt
7 dl vetemjöl

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Jättegott bröd - har dock bytt ut pomeransen mot en halv ask syltade apelsinskal.

    Sofia

  • @Jan Blomquist. Om du läser punkt ett igen så ser du att man tar lite vätska där och resten i punkt två.

    Kristoffer

  • Martin! Då får jag testa det julen 2009! Hur mycket nejlikor och kardemumma ska jag ha i då?

    Kristoffer

  • Kristoffer! Lättöl är jävulens påfund =) Jag använde en riktig stout (typ guinness) plus nejlika och kardemumma som kryddor. Då blir det ett bättre vörtbröd.

    Martin

  • Det här är inte ett vörtbröd. Det smakar helt okej om man gillar sött bröd men vörtsmaken saknas. Vill du baka vörtbröd ska du nog ta ett recept med vörtmix i. Det ska i alla fall jag göra nästa gång. Ska för ärlighetens skull påpeka att jag tog vanligt lättöl och inte porter. I övrigt följde jag dock receptet och jag har svårt att tro att portern skulle göra hela skillnaden.

    Kristoffer

  • i stället för att använda pomerans och ingefära lade jag i en 4 tsk pepparkakskryddor. Detta gjorde att brödet smakade betydligt mer. Nu kallar vi därför brödet för pepparkaksbröd. Prova det är jättegott.

    Barbro

  • jag ock min man tycker att detta bröd är så gott (men jag tar även russin)så att jag bakar detta bröd hela året och det är ju toppen att det inte smakar utpräglat vört utan kan ätas hela året som mörkt bröd.

    Marianne

  • Jättegott bröd! Lättbakat. Men smakade inte så mycket "VÖRT". Jag tillsatte även russin, som satte lite sprätt på smaken.

    Malin

  • Jag tog dubbel mängd smör och tillsatte 1,5 dl russin och så tog jag 3/4 msk pomerans och 1,5 tsk ingefära. Tyckte brödet var lättbakat men det blev torrt och smaklöst!

    Henrik

  • Gott men nästa gång jag bakar skall jag ta mer av kryddorna

    Carina

Testa liknande recept

  • Vörtbröd med russin
    Betyg 4.6 av 5.158 personer har röstat
    Receptet har 90 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vörtbröd eller bullar
    Betyg 3.7 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Martins enkla surdegsbröd
    Betyg 4 av 5.92 personer har röstat
    Receptet har 42 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mandel- och pomeransbröd
    Betyg 3.4 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grov yoghurtlimpa
    Betyg 3.3 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tyskt fullkornsbröd
    Betyg 3.2 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad