Vörtbröd med pomerans och ingefära

Ett vörtbröd med inte alltför utpräglad smak av vört och som därför går bra att baka under hela året. Innehåller bland annat mörk sirap, pomeransskal och ingefära.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
12 stJättegott bröd - har dock bytt ut pomeransen mot en halv ask syltade apelsinskal.
Sofia
@Jan Blomquist. Om du läser punkt ett igen så ser du att man tar lite vätska där och resten i punkt två.
Kristoffer
Martin! Då får jag testa det julen 2009! Hur mycket nejlikor och kardemumma ska jag ha i då?
Kristoffer
Kristoffer! Lättöl är jävulens påfund =) Jag använde en riktig stout (typ guinness) plus nejlika och kardemumma som kryddor. Då blir det ett bättre vörtbröd.
Martin
Det här är inte ett vörtbröd. Det smakar helt okej om man gillar sött bröd men vörtsmaken saknas. Vill du baka vörtbröd ska du nog ta ett recept med vörtmix i. Det ska i alla fall jag göra nästa gång. Ska för ärlighetens skull påpeka att jag tog vanligt lättöl och inte porter. I övrigt följde jag dock receptet och jag har svårt att tro att portern skulle göra hela skillnaden.
Kristoffer
i stället för att använda pomerans och ingefära lade jag i en 4 tsk pepparkakskryddor. Detta gjorde att brödet smakade betydligt mer. Nu kallar vi därför brödet för pepparkaksbröd. Prova det är jättegott.
Barbro
jag ock min man tycker att detta bröd är så gott (men jag tar även russin)så att jag bakar detta bröd hela året och det är ju toppen att det inte smakar utpräglat vört utan kan ätas hela året som mörkt bröd.
Marianne
Jättegott bröd! Lättbakat. Men smakade inte så mycket "VÖRT". Jag tillsatte även russin, som satte lite sprätt på smaken.
Malin
Jag tog dubbel mängd smör och tillsatte 1,5 dl russin och så tog jag 3/4 msk pomerans och 1,5 tsk ingefära. Tyckte brödet var lättbakat men det blev torrt och smaklöst!
Henrik
Gott men nästa gång jag bakar skall jag ta mer av kryddorna
Carina