Vitvinspocherad torsk med fänkål och örtig färskostsås

Betyg 4.2 av 5.34 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Vitvinspocherad torsk med fänkål och örtig färskostsås

Magnifik vinpocherad torsk i en sås med smak av fänkål och färskost med örtsmak. Till torsken serverar du pressad potatis och garnerar med dillvippor. En underbar måltid som passar utmärkt både till vardag och fest.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Vitvinspocherad torsk med fänkål och örtig färskostsås

Ingredienser

4 portioner
800 g potatis
2 schalottenlökar
1/2 fänkål
1 morot
4 ryggfiléer av torsk (à 140 g, MSC- eller Kravmärkt)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör
2 dl vitt vin
100 g färskost med vitlök och örter
salt
peppar
dillvippa till garnering

Gör så här

00:06:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Jättegott! Körde grönsakerna på mandolin och hade torskblock som jag delade i tre delar. Tog även ca 1/2 krm socker i såsen för att minska syran något för att passa de yngre i familjen… Rätten fungerar både till vardag och helg.

    Helena

  • Mycket gott.

    Maria

  • En otroligt god vitvinssås till den goda fisken! Och goda grönsaker. Så enkelt och så gott! En klar favorit!

    Anne

Testa liknande recept

  • Fransk fisksoppa
    Betyg 4.1 av 5.210 personer har röstat
    Receptet har 42 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Torsk med pepparrot och stomp
    Betyg 3.8 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fisksoppa med fänkål och räkor
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad