Vitvinsmarinerad älgstek

Betyg 2.4 av 5.
46 personer har röstat
1
Vitvinsmarinerad älgstek

Vitvinsmarinerad älgstek är en himmelskt god rätt med lyxiga och delikata smaker som du serverar med en ljuvlig champinjon- och tomatsås som har en hint av konjak. Ett mycket trevligt festrecept!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Vitvinsmarinerad älgstek

Ingredienser

8 portioner
1600 g  benfri älgstek
smör till stekning

Marinad

4 dl  torrt vitt vin
1   stor gul lök i bitar
1   knippe persilja

Sås

1 1/2 dl  finhackad gul lök
300 g  färska, skivade champinjoner
2 dl  tomatjuice
3 msk  smör
2 1/2 msk  mjöl
2 msk  soja
1 1/2 dl  hackad persilja
1/2 dl  konjak
1 1/2 tsk  salt
1 - 1 1/2 krm  nymalen svartpeppar

Gör så här

Receptet är ej provlagat av Buffé Köket.Gör så här- texten är avsedd för 8 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
46 personer har röstat

Kommentar

Toppengott, men jag bytte ut champinjoner mot kantareller.

Britt maria

2011-10-30

Testa liknande recept

Tjälknöl på älg
Betyg 2.9 av 5.
232 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tjälknöl på älg i saltlag med vin
Betyg 4.6 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Söndagsstek på älg
Betyg 2.9 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älgstek med murklor
Betyg 2.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älgstek med porter och svamp
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtmarinad
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga