Vitvinsmarinerad älgstek | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vitvinsmarinerad älgstek

Vitvinsmarinerad älgstek är en himmelskt god rätt med lyxiga och delikata smaker som du serverar med en ljuvlig champinjon- och tomatsås som har en hint av konjak. Ett mycket trevligt festrecept!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är ej provlagat av Buffé Köket.

Gör så här- texten är avsedd för 8 portioner.

  1. Lägg steken i en avlång brödform. Häll på vin, lägg i lök och grovhackad persilja. Vinet ska täcka köttet. Lägg på folie och ställ i kylen i 1 dygn.
  2. Ta upp och torka steken. Spara marinaden. Gnid in med salt och peppar. Bryn väl runt om. Sila över marinaden. Låt puttra under lock ca 1½ timme. Känn med sticka att den känns mör och fin.
  3. Så till såsen. Som blir god! Fräs löken gyllene i smöret. Tillsätter skivade champinjoner och låt det koka ihop. Pudra över mjölet. Späd med tomatjuice och vinskyn (ca 3 dl) från grytan.
  4. Tag upp steken. Skiva den vackert och lägg på fat med hög kant. Åter till såsen. Smaksätt med konjak och soja, lite salt och nymalen peppar. Blanda i finklippt persilja. Häll den vackra och goda såsen över köttet eller bjud den vid sidan om. Servera med nykokt potatis, gröna bönor, brysselkål eller liknande.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1600 g benfri älgstek
  • smör till stekning
Marinad
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 1 stor gul lök i bitar
  • 1 knippe persilja
Sås
  • 1 1/2 dl finhackad gul lök
  • 300 g färska, skivade champinjoner
  • 2 dl tomatjuice
  • 3 msk smör
  • 2 1/2 msk mjöl
  • 2 msk soja
  • 1 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 dl konjak
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan