Vitvinsmarinerad älgstek
Vitvinsmarinerad älgstek är en himmelskt god rätt med lyxiga och delikata smaker som du serverar med en ljuvlig champinjon- och tomatsås som har en hint av konjak. Ett mycket trevligt festrecept!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010
Ingredienser
8 portioner
1600 g benfri älgstek
smör till stekning
Marinad
4 dl torrt vitt vin
1 stor gul lök i bitar
1 knippe persilja
Sås
1 1/2 dl finhackad gul lök
300 g färska, skivade champinjoner
2 dl tomatjuice
3 msk smör
2 1/2 msk mjöl
2 msk soja
1 1/2 dl hackad persilja
1/2 dl konjak
1 1/2 tsk salt
1 - 1 1/2 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Receptet är ej provlagat av Buffé Köket.Gör så här- texten är avsedd för 8 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Toppengott, men jag bytte ut champinjoner mot kantareller.
Britt maria
2011-10-30