Helgrillad majskyckling med buffalosås och potatissallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Helgrillad majskyckling med buffalosås och potatissallad

Saftig kyckling grillad på indirekt värme. Med en lättlagad, sötstark sås av tabasco, honung och tomatjuice samt krämig färskpotatissallad med avokado och salladslök. Bra och barnvänligt till barbeque.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Koka upp tomatjuice med tabasco och honung. Red av med majsstärkelse utblandat med lite vatten.
  2. Gnid in kycklingen med salt och peppar. Grilla kycklingen på indirekt värme tills innertemperaturen är 82˚C i lårvecket. Pensla med buffalosås då och då under grillningen.
  3. Potatissallad: Skiva potatisen. Ansa och strimla löken. Häll av majsen. Dela, kärna ur, gröp ur och tärna avokadon. Blanda grönsakerna med crème fraiche och majonnäs. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Skär ur lår och bröst från kycklingen.
  5. Servera med buffalosås och potatissallad.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 majskyckling
  • flingsalt
  • svartpeppar
Buffalosås
  • 5 dl tomatjuice
  • 1 tsk tabasco
  • 4 1/2 msk honung
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
Potatissallad
  • 800 g kokt, kall färskpotatis
  • 6 salladslökar
  • 1 förp majskorn (à ca 340 g)
  • 2 avokador
  • 4 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • flingsalt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3600 kJ / 862 kCal