Vittlingsfilé med salladssabayone

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Vittlingsfilé med salladssabayone

Det här en delikat fiskrätt med vitlingsfiléer som fått stekas med tunt franskbröd. Till detta bjuds en urgod salladssabayone där vitlök, gräslök och dragon varsamt vänts ner. Servera med en klick löjrom och nyklippt dill.

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
8 små vittlingar
16 tunna franskbrödskivor
salt och peppar från kvarn
smör till stekning
100 g löjrom
färska örter t ex dill

Salladssabayone

2 salladshuvuden
2 äggulor
2 1/2 msk vatten
2 tsk citronsaft
1 liten bunt hackad dragon
1 finhackad vitlöksklyfta
1 liten bunt hackad gräslök
salt och peppar från kvarn

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Syrlig lökpaj med sikrom
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pelle Janzon-krustader
    Betyg 4.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hasselbackspotatis mini
    Betyg 4.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äggcocotte med löjrom
    Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad