Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vittlingsfilé med salladssabayone

Det här en delikat fiskrätt med vitlingsfiléer som fått stekas med tunt franskbröd. Till detta bjuds en urgod salladssabayone där vitlök, gräslök och dragon varsamt vänts ner. Servera med en klick löjrom och nyklippt dill.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Filéa fisken. Lägg tunna skivor bröd på skinnsidan. Skär till så att fisken och brödet går kant i kant.
  2. Salladssabayone: Doppa salladsbladen i 20 sekunder i kokande lättsaltat vatten. Skölj bladen sedan direkt i kallt vatten. Ruska ur vattnet och grovhacka salladen.
  3. Vispa ihop äggulor och vatten i en kastrull. Sätt kastrullen på medelvärme och vispa tills blandningen blir krämaktig. Det är viktigt att det inte kokar, eftersom det koagulerar i så fall. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Värm på salladen lite, blanda ned dragon, vitlök, gräslök och vänd till slut ned sabayonen.
  5. Stek fisken 2-3 min i varm panna med brödskorpan nedåt. Krydda lätt med salt och peppar.
  6. Fördela salladen på varma tallrikar. Lägg på fisken, lite löjrom och strö över lite dill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 små vittlingar
  • 16 tunna franskbrödskivor
  • salt och peppar från kvarn
  • smör till stekning
  • 100 g löjrom
  • färska örter t ex dill
Salladssabayone
  • 2 salladshuvuden
  • 2 äggulor
  • 2 1/2 msk vatten
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 liten bunt hackad dragon
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 liten bunt hackad gräslök
  • salt och peppar från kvarn
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?