Syrlig lökpaj med sikrom
Syrlig lökpaj med sikrom är en spännande paj där vinäger ingår. Dragon ger lantlig touch åt pajen som passar bra på buffébordet. Du garnerar med sikrom. Vackert och smakfullt.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
Ingredienser
10 portioner
Pajskal
125 g smör
1 ägg
3 msk vatten
4 1/2 dl vetemjöl (+ mjöl till bakbordet)
1 krm salt
Fyllning
4 gula lökar
1 msk smör
1 1/2 dl vinäger (t ex äppelcidervinäger)
5 dl vispgrädde
2 ägg
3 kvistar dragon eller torkad dragon (3 kvistar motsvarar 1 tsk torkad)
3 krm salt
1 krm peppar
200 g sik- eller löjrom till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1667 KJ / 398 kCal
Kommentarer
Detta har jag gjort många gånger en minskat på vinägern till 1dl i min smak perfekt. Serverar till skaldjur och chili aioli.
Inga
2019-01-27Den är urgod, MEN man minska ner vinägern till max ca 1/2 dl, samt en nypa dragon, då blir den toppen!
Åsa
2015-07-08Jag testade den här pajen när den skrevs i Buffé för något år sedan tillsammans med grillad kyckling, god tomatsalsa och couscoussallad. Jag gjorde även en vitlökssås till och blandningen av allt detta gjorde att denna pajen kom till sin rätt och jag tyckter den är jättegod!
Camilla
2010-05-17