Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vitlökssoppa med yoghurt

Vitlökssoppa med yoghurt är en smakrik soppa som är ett utmärkt vegetariskt alternativ. Grunden är vitlök, schalottenlök, grönsaksbuljong och matlagningsyoghurt. Servera den goda soppan med krutonger och nyklippt gräslök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka schalottenlök och vitlök fint. Hetta upp olja och matfett i en tjockbottnad kastrull och fräs lökhacket. Häll i buljong och mjölk och låt koka ett par min.
  2. Blanda yoghurt med mjöl och rör ner i buljongen under vispning. Sänk värmen och låt soppan puttra i 5 min. Smaka av med socker, salt, och vitpeppar.
  3. Klipp över gräslök strax innan servering. Servera med brödkrutonger.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 schalottenlökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör eller margarin
  • 5 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning + vatten)
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • 3 msk vetemjöl
  • socker
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 knippe kinagräslök (eller gräslök)
  • brödkrutonger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?