Ädelostsoppa
Ädelostsoppa är en delikat soppa som kan serveras både som ensamrätt och som förrätt till en lättare huvudrätt. Går snabbt att laga och blir härligt slät.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 l grönsaksbuljong (tärning/fond + vatten)
4 dl matlagningsyoghurt
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
175 g ädelost
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Håller med Frida att det var en mmm-underbar soppa! Jag sjöd soppan lite längre och behövde inte mixa den slät i slutet. Den blev perfekt ändå. Späd med lite mjölk om den blir för tjock. Använde den som förrätt till en lättare måltid, och det var toppen. Ett säkert tips!
Elizabeth
2005-01-07Mmmm.. jag som är en "ädelostfantast" fullkomligen älskar denna soppa. Tycker att Kvibilles Grädd Ädel är suverän i soppan! Passar utmärk tillsammans med "smörstekta" långfransksnittar (dela en skiva på tvären& stek i vitlökssmör!!!) MVH/ Frida i Värnamo
Frida
2003-10-15