Ädelostsoppa

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
2
Ädelostsoppa

Ädelostsoppa är en delikat soppa som kan serveras både som ensamrätt och som förrätt till en lättare huvudrätt. Går snabbt att laga och blir härligt slät.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003

Ädelostsoppa

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 l grönsaksbuljong (tärning/fond + vatten)
4 dl matlagningsyoghurt
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
175 g ädelost
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Håller med Frida att det var en mmm-underbar soppa! Jag sjöd soppan lite längre och behövde inte mixa den slät i slutet. Den blev perfekt ändå. Späd med lite mjölk om den blir för tjock. Använde den som förrätt till en lättare måltid, och det var toppen. Ett säkert tips!

Elizabeth

2005-01-07

Mmmm.. jag som är en "ädelostfantast" fullkomligen älskar denna soppa. Tycker att Kvibilles Grädd Ädel är suverän i soppan! Passar utmärk tillsammans med "smörstekta" långfransksnittar (dela en skiva på tvären& stek i vitlökssmör!!!) MVH/ Frida i Värnamo

Frida

2003-10-15

Testa liknande recept

Sallad med ostyoghurt och strimlad kassler
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tre goda röror till skinksmörgåsen
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med fänkål och ost
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ädelostmuffins
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkakswhoopie
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tortellini med ädelostsås
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga