Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ädelostsoppa

Ädelostsoppa är en delikat soppa som kan serveras både som ensamrätt och som förrätt till en lättare huvudrätt. Går snabbt att laga och blir härligt slät.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Koka upp lök och buljong. Sjud under lock i 5 minuter.
  2. Rör samman matlagningsyoghurt och vetemjöl. Vispa ner i buljongen. Tillsätt grädde och ost.
  3. Sjud i 5 minuter tills osten smält. Mixa till en slät soppa. Krydda.

För alla

Ädelostsoppa innehåller inte ägg. Gluten och mjölk ingår.
Ändra till glutenfritt: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse (maizena) och bjud med glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning/fond + vatten)
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 175 g ädelost
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare