Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Vitlökssill

(9)
15 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Gör en hemlagad, härlig vitlökssill på bara några minuter! Blanda bara ihop pressad vitlök med gräddfil, crème fraiche, majonnäs, vinäger och senap innan du lägger ner små bitar av salt sill. Servera gärna din krämiga vitlökssill med färska örter.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 salta sillfiléer (urvattnade)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk stark senap
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och pressa vitlöken. Blanda med gräddfil, crème fraiche, majonnäs, vinäger och senap.
  2. Skär sillen i mindre bitar, låt rinna av väl. Rör ner i såsen.
  3. Garnera gärna med hackade färska örter.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: använd äggfri majonäs.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: ersätt crème fraiche och gräddfil med imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).