Vitlökssill

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
4
Vitlökssill

Gör en hemlagad, härlig vitlökssill på bara några minuter! Blanda bara ihop pressad vitlök med gräddfil, crème fraiche, majonnäs, vinäger och senap innan du lägger ner små bitar av salt sill. Servera gärna din krämiga vitlökssill med färska örter.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Vitlökssill

Ingredienser

4 portioner
4   salta sillfiléer (urvattnade)
2   vitlöksklyftor
1 dl  gräddfil
1 dl  crème fraiche
1/2 dl  majonnäs
1 msk  vitvinsvinäger
1 msk  stark senap

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: använd äggfri majonäs.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: ersätt crème fraiche och gräddfil med imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Jag använder sillfileer istället för saltsill,som jag först haft i en lag över natten lagen består av 1/2 liter5 vatten 3/4 dl ättiksprit lite socker och en nypa salt, kallna innan jag lägger i de skinnflådda sillfileerna. Kanske är lite för tidsödande i dessa stressade tider, men gott

Ann-britt

2005-12-20

nä man måste lägga in sillen.....

Pär

2005-12-15

undrar detsamma... *förvirrad student inför jul*

Maria margareta

2005-12-07

Testa liknande recept

Sillröra i glas
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffranssill
Betyg 3.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt salt sill med lök och potatissallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karins sherrysill
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparrotssill med rosépeppar
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mormors ryska sill
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga