Vitlökssill

9
4
Vitlökssill

Gör en hemlagad, härlig vitlökssill på bara några minuter! Blanda bara ihop pressad vitlök med gräddfil, crème fraiche, majonnäs, vinäger och senap innan du lägger ner små bitar av salt sill. Servera gärna din krämiga vitlökssill med färska örter.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Vitlökssill

Ingredienser

4 portioner
4 salta sillfiléer (urvattnade)
2 vitlöksklyftor
1 dl gräddfil
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 msk vitvinsvinäger
1 msk stark senap

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: använd äggfri majonäs.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: ersätt crème fraiche och gräddfil med imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Ann-britt

2005-12-20

Jag använder sillfileer istället för saltsill,som jag först haft i en lag över natten lagen består av 1/2 liter5 vatten 3/4 dl ättiksprit lite socker och en nypa salt, kallna innan jag lägger i de skinnflådda sillfileerna. Kanske är lite för tidsödande i dessa stressade tider, men gott

Pär

2005-12-15

nä man måste lägga in sillen.....

Maria margareta

2005-12-07

undrar detsamma... *förvirrad student inför jul*