Vitlökssill
Gör en hemlagad, härlig vitlökssill på bara några minuter! Blanda bara ihop pressad vitlök med gräddfil, crème fraiche, majonnäs, vinäger och senap innan du lägger ner små bitar av salt sill. Servera gärna din krämiga vitlökssill med färska örter.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001
Ingredienser
4 portioner
4 salta sillfiléer (urvattnade)
2 vitlöksklyftor
1 dl gräddfil
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 msk vitvinsvinäger
1 msk stark senap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag använder sillfileer istället för saltsill,som jag först haft i en lag över natten lagen består av 1/2 liter5 vatten 3/4 dl ättiksprit lite socker och en nypa salt, kallna innan jag lägger i de skinnflådda sillfileerna. Kanske är lite för tidsödande i dessa stressade tider, men gott
Ann-britt
2005-12-20nä man måste lägga in sillen.....
Pär
2005-12-15undrar detsamma... *förvirrad student inför jul*
Maria margareta
2005-12-07