Saffranssill

Betyg 3.6 av 5.
15 personer har röstat
5
Saffranssill

Den lyxiga kryddan saffran är lyckad till det mesta. Extra utsökt passar den i marinad till inlagd sill. Enkelt och snabbt att förbereda, och när sillen får suga åt sig alla smaker blir den fenomenal.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998

Saffranssill

Ingredienser

8 portioner
3 dl gräddfil
2 dl majonnäs
1/2 dl ättikslag från sillen
1/2 purjolök
1 äpple
1 paket saffran (à 0,5 g)
ev 1 vitlöksklyfta
1 krm kajennpeppar
400 g inlagda sillfiléer

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Den var en av de bästa på julbordet hemma hos oss, men jag har en undran hur länge den håller med tanke på att det är gräddfil och majonnäs i den ?

Christina

2022-12-26

Hel familjens favorit! Men det blir väldigt mycket sås. Så vi brukar halvera all vätska (gräddfil, majonnäs, lag) - då blir sillen perfekt!

Angelica

2020-12-21

Underbar julsill!

Robert

2017-12-28

Testa liknande recept

Sillröra i glas
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vitlökssill
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stekt salt sill med lök och potatissallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparrotssill med rosépeppar
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karins sherrysill
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mormors ryska sill
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga