Saffranssill
Den lyxiga kryddan saffran är lyckad till det mesta. Extra utsökt passar den i marinad till inlagd sill. Enkelt och snabbt att förbereda, och när sillen får suga åt sig alla smaker blir den fenomenal.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998
Ingredienser
8 portioner
3 dl gräddfil
2 dl majonnäs
1/2 dl ättikslag från sillen
1/2 purjolök
1 äpple
1 paket saffran (à 0,5 g)
ev 1 vitlöksklyfta
1 krm kajennpeppar
400 g inlagda sillfiléer
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Den var en av de bästa på julbordet hemma hos oss, men jag har en undran hur länge den håller med tanke på att det är gräddfil och majonnäs i den ?
Christina
2022-12-26Hel familjens favorit! Men det blir väldigt mycket sås. Så vi brukar halvera all vätska (gräddfil, majonnäs, lag) - då blir sillen perfekt!
Angelica
2020-12-21Underbar julsill!
Robert
2017-12-28