Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Saffranssill

Den lyxiga kryddan saffran är lyckad till det mesta. Extra utsökt passar den i marinad till inlagd sill. Enkelt och snabbt att förbereda, och när sillen får suga åt sig alla smaker blir den fenomenal.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda gräddfil, majonnäs och silad ättikslag från den färdiginlagda sillen.
  2. Hacka purjolöken. Skär äpplet i små tärningar, behåll gärna skalet på. Tillsätt purjolök, äpple och kryddor i såsen.
  3. Skär sillfiléerna tvärsöver i mindre bitar och vänd ner dem i såsen.
  4. Låt sillen stå och dra några timmar, eller helst över natten, innan den serveras.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl majonnäs
  • 1/2 dl ättikslag från sillen
  • 1/2 purjolök
  • 1 äpple
  • 1 paket saffran (à 0,5 g)
  • ev 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm kajennpeppar
  • 400 g inlagda sillfiléer
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?