Saffranssill

15
5
Saffranssill

Den lyxiga kryddan saffran är lyckad till det mesta. Extra utsökt passar den i marinad till inlagd sill. Enkelt och snabbt att förbereda, och när sillen får suga åt sig alla smaker blir den fenomenal.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998

Saffranssill

Ingredienser

8 portioner
3 dl gräddfil
2 dl majonnäs
1/2 dl ättikslag från sillen
1/2 purjolök
1 äpple
1 paket saffran (à 0,5 g)
ev 1 vitlöksklyfta
1 krm kajennpeppar
400 g inlagda sillfiléer

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Christina

2022-12-26

Den var en av de bästa på julbordet hemma hos oss, men jag har en undran hur länge den håller med tanke på att det är gräddfil och majonnäs i den ?

Angelica

2020-12-21

Hel familjens favorit! Men det blir väldigt mycket sås. Så vi brukar halvera all vätska (gräddfil, majonnäs, lag) - då blir sillen perfekt!

Robert

2017-12-28

Underbar julsill!