Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sillröra i glas

Försköna din midsommarbuffé med den här strålande goda sillröran serverad i ett vackert glas. Sillen får marineras över natten i bland annat gräddfil, senap och dill. Därefter blandas sallad, gurka och ägg med sillen och resultatet blir supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär sillen i 2-3 cm stora bitar. Skala och hacka löken.
  2. Rör ihop gräddfil, senap, dill, socker, kryddpeppar och svartpeppar. Blanda med löken och sillen. Låt stå ca 1 dygn i kylen.
  3. Strimla isbergssallad, tärna gurkan, hacka äggen och gräslöken. Lägg lite isbergssallad i glasen och varva sedan sillblandningen med gurka,  gräslök och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 urvattnade salta sillfiléer
  • 1/2 rödlök
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk senap
  • 1/2 dl hackad dill
  • 2 tsk socker
  • 2 krm krossad kryddpeppar
  • 1 krm krossad svartpeppar
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • 1/2 gurka
  • 2 kokta ägg
  • 1 knippe gräslök
Lägg till i inköpslistan