Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vitlöksrostad färskpotatis med spenat

Vitlöksrostad färskpotatis med spenat blandas med salladslök och balsamvinäger och blir ett oemotståndligt komplement till grillat kött eller korv. Använd gärna en riktigt bra olivolja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Sätt in en plåt i ugnen.
  3. Skölj och dela på potatisen. Skala och skiva vitlöken tunt. Blanda potatis, vitlök, olivolja, salt och peppar. Lägg potatisen på den förvärmda plåten och sätt mitt i ugnen 25-30 minuter.
  4. Ansa och strimla salladslöken.
  5. När potatisen är färdigrostad blandas den med salladslök, spenat, balsamvinäger och smaksätt ev. med salt och peppar.
  6. Servera potatisen med grillat kött och/eller korv.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 125 g salladslök
  • 65 g babyspenat
  • 1 msk balsamvinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?