Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vitlökskyckling med caesardressing

Denna vitlöksmarinerade kyckling med hemmagjord caesardressing är en härlig måltid som är lika god året runt. Vispa ihop din smarriga dressing medan kycklingen marineras och steks. Bjud på din goda, varma kyckling med sallad och den lena dressingen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och pressa vitlöken. Blanda vitlök, äggulor och vinäger i en bunke.
  2. Vispa i olja droppvis och avsluta med de övriga ingredienserna utom mjölken. Rör till sist i mjölken försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Marinera kycklingen 15-20 minuter i vitlöksmarinad. Grilla den försiktigt i 4-5 minuter på varje sida tills kycklingen är genomstekt.
  4. Servera med en rejäl sallad och caesardressingen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora kycklingfiléer , lätt utbankade
  • 1 dl vitlöksmarinad (färdigköpt)
  • 150 g spröda salladsblad
Caesardressing
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 äggulor
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl majsolja
  • 50 g riven parmesanost
  • 2 finhackade sardeller
  • 4 msk mjölk
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?