Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Vitlökskokt västerhavstorsk med saffranskryddad tomat- och grönsaksröra

Vitlökskokt västerhavstorsk med saffranskryddad tomat- och grönsaksröra är en god fiskrätt med många smaker. Koka torsken med vitlök och lagerblad och servera med röran av paprika, lök, vitlök, tomatpuré, fiskbuljong, saffran och tomater.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten med salt, lagerblad, vitpeppar och vitlök.
  2. Fräs alla grönsaker utom tomaterna i olivoljan. Tillsätt tomatpuré, saffran och fiskbuljongtärningen och låt sjuda till mjuk konsistens. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner tomattärningarna.
  3. Lägg torskbitarna i det kokande vattnet. Det ska täcka fisken. Stäng av plattan och låt fisken ligga i det avsvalnade vattnet ca 10 min.
  4. Servera fisken med såsen och ev lite nykokt pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor torsk, sej eller hoki (à 150 g)
  • 1 l vatten
  • 1 msk salt
  • 2 lagerblad
  • 6 vitpepparkorn
  • 2 vitlöksklyftor (i skivor)
  • 1 röd paprika (i bitar)
  • 1 grovt tärnad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 g saffran
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 4 skållade och urkärnade tomater
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer