Vitlökskokt västerhavstorsk med saffranskryddad tomat- och grönsaksröra
Vitlökskokt västerhavstorsk med saffranskryddad tomat- och grönsaksröra är en god fiskrätt med många smaker. Koka torsken med vitlök och lagerblad och servera med röran av paprika, lök, vitlök, tomatpuré, fiskbuljong, saffran och tomater.
Ingredienser
4 portioner
4 skivor torsk, sej eller hoki (à 150 g)
1 l vatten
1 msk salt
2 lagerblad
6 vitpepparkorn
2 vitlöksklyftor (i skivor)
1 röd paprika (i bitar)
1 grovt tärnad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
olivolja
1 msk tomatpuré
1/2 g saffran
1 fiskbuljongtärning
4 skållade och urkärnade tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer