Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillade fiskburgare

Grillade fiskburgare är en förträfflig variant på den vanliga burgaren med kött. Fiskburgarna gör du enkelt på färs av fisk, ägg och potatismjöl. Du serverar burgarna mellan hamburgerbröd med sallad och dressing.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i mindre bitar. Mixa fisken tillsammans med potatismjöl, ägg, citronsaft, salt och peppar i en matberedare. Ta upp och forma färsen till 4 stora (för 4 port), släta burgare. Pensla fiskburgarna med olja.
  2. Grilla fiskburgarna på utegrill eller i grillpanna ca 5 min per sida. Värm hamburgerbröden vid sidan om på grillen. Skölj och skiva tomaterna. Lägg sallatsblad och tomater på brödens underdel och toppa med fiskburgare och brödlock.
  3. Servera gärna någon dressing eller sås till fiskburgarna tex lätt crème fraiche smaksatt med bostongurka och senap.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g torsk, sej eller hoki
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk pressad saft av citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja
Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 tomater
  • 4 grönsalladsblad
  • dressing eller sås
Lägg till i inköpslistan