Grillade fiskburgare

9
4
Grillade fiskburgare

Grillade fiskburgare är en förträfflig variant på den vanliga burgaren med kött. Fiskburgarna gör du enkelt på färs av fisk, ägg och potatismjöl. Du serverar burgarna mellan hamburgerbröd med sallad och dressing.

Grillade fiskburgare

Ingredienser

4 portioner
500 g torsk, sej eller hoki
2 msk potatismjöl
1 ägg
1 msk pressad saft av citron
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja

Till servering

4 hamburgerbröd
2 tomater
4 grönsalladsblad
dressing eller sås

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Redaktionen

2015-04-29

Hej Alexandra! Du kan skippa potatismjölet helt. Lycka till!

Alexandra

2015-04-22

Det här är barnens absoluta favorit! Vi brukar ha olika tillbehör och såser så det passar olika åldrar och smaker. Eftersom själva fisken blir fräsch men mild är det tillbehören som gör burgaren. Funderar på vad man kan ta istället för potatismjöl?

Paula

2004-07-03

Barnen tyckte att det var väldigt goda. Min och min sambos fiskburgare kryddade jag med lite chili. Jag gjorde också en sås till på matlagningsyoghurt, lättmajonäs, starksenap och dill.