Grillade fiskburgare
Grillade fiskburgare är en förträfflig variant på den vanliga burgaren med kött. Fiskburgarna gör du enkelt på färs av fisk, ägg och potatismjöl. Du serverar burgarna mellan hamburgerbröd med sallad och dressing.
Ingredienser
4 portioner
500 g torsk, sej eller hoki
2 msk potatismjöl
1 ägg
1 msk pressad saft av citron
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
Till servering
4 hamburgerbröd
2 tomater
4 grönsalladsblad
dressing eller sås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Alexandra! Du kan skippa potatismjölet helt. Lycka till!
Redaktionen
2015-04-29Det här är barnens absoluta favorit! Vi brukar ha olika tillbehör och såser så det passar olika åldrar och smaker. Eftersom själva fisken blir fräsch men mild är det tillbehören som gör burgaren. Funderar på vad man kan ta istället för potatismjöl?
Alexandra
2015-04-22Barnen tyckte att det var väldigt goda. Min och min sambos fiskburgare kryddade jag med lite chili. Jag gjorde också en sås till på matlagningsyoghurt, lättmajonäs, starksenap och dill.
Paula
2004-07-03