Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Vitlöksfylld lövbiff på grönsaksfräs

Festligt och elegant recept med färskost och vitlöksfyllda lövbiffar. Till den goda biffen serverar du en fräsch blandning av olika grönsaker som squash, sockerärter och rödlök. Servera vitlöksfyllda lövbiffar med grönsaksfräs och ugnstekt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och strimla rödlöken. Skölj och skär squashen i tärningar. Skölj och snoppa sockerärterna. Fräs lök, squash och sockerärter i olja i en stekpanna. Krydda med timjan, salt och peppar. Vänd i sköljda och halverade körsbärstomater.
  2. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda e dyl. Klicka på färskost och pressa över vitlöken. Vik ihop och fäst med tandstickor.
  3. Hetta upp margarin eller smör i en stekpanna. När matfettet är ljusgult och slutat skumma läggs lövbiffarna i och steks ca 2 min/sid. Krydda med salt och svartpeppar.
  4. Lägg grönsaksfräset på ett fat och lövbiffen ovanpå. Servera med ugnsstekt potatis eller bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 squash
  • 150 g färska sockerärtor (150 g färska motsvarar 200 g djupfrysta)
  • 1 msk olja
  • 1 msk färsk timjan (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 10 körsbärstomater
  • 4 stora lövbiffar (à ca 100 g)
  • 100 g naturell färskost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 port potatis (eller bröd)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer