Lövbiff med oliv- och mandelpicada

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Lövbiff med oliv- och mandelpicada

Picada är en smakrik röra av mandel och bröd vanlig inom det katalanska köket. Används ofta som redning i grytor och såser eller som fyllning i fisk eller fågelrätter. I denna rätt har vi valt att göra picada av rivet citronskal som mixas med gröna oliver, mandel, ströbröd, persilja, vatten och olivolja. Servera picadan med stekta lövbiffar, potatis och fräsch paprikasallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2014

Lövbiff med oliv- och mandelpicada

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis

Oliv- och mandelpicada

1   citron
70 g  gröna oliver
80 g  skalad mandel
1 msk  ströbröd
1/2   kruka persilja
1 msk  vatten
2 msk  olivolja

Paprikasallad

2   röda paprikor
1   rödlök
1 msk  rödvinsvinäger
salt och svartpeppar

Kött

ca 500 g  lövbiff
1 msk  smör

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2355 KJ / 563 kCal
Fett25.6 g
Kolhydrater43 g
Protein35.8 g

Testa liknande recept

Oliv- och citronpasta med serranoskinka
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lövbiff med persiljesmör och broccoli
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lövbiff med potatisgratäng och cosmopolitansallad
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad lövbiff fylld med vitlöksost
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatrisotto med lövbiff
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lövbiff med rödlökskräm och sallad
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga