Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lövbiff med oliv- och mandelpicada

Picada är en smakrik röra av mandel och bröd vanlig inom det katalanska köket. Används ofta som redning i grytor och såser eller som fyllning i fisk eller fågelrätter. I denna rätt har vi valt att göra picada av rivet citronskal som mixas med gröna oliver, mandel, ströbröd, persilja, vatten och olivolja. Servera picadan med stekta lövbiffar, potatis och fräsch paprikasallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Oliv- och mandelpicada: Skölj och riv skalet av citronen. Mixa citronskalet med oliver, mandel, ströbröd, persilja, vatten och olivolja.
  3. Paprikasallad: Dela, kärna ur och strimla paprikorna fint. Skala och skiva löken fint.
  4. Blanda paprika med lök och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  5. Kött: Stek lövbiffarna i smöret i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  6. Servera lövbiffen med potatis, picada och paprikasallad.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Oliv- och mandelpicada
  • 1 citron
  • 70 g gröna oliver
  • 80 g skalad mandel
  • 1 msk ströbröd
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 msk vatten
  • 2 msk olivolja
Paprikasallad
  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
Kött
  • ca 500 g lövbiff
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2355 kJ / 563 kCal