Lövbiff med oliv- och mandelpicada

4
0
Lövbiff med oliv- och mandelpicada

Picada är en smakrik röra av mandel och bröd vanlig inom det katalanska köket. Används ofta som redning i grytor och såser eller som fyllning i fisk eller fågelrätter. I denna rätt har vi valt att göra picada av rivet citronskal som mixas med gröna oliver, mandel, ströbröd, persilja, vatten och olivolja. Servera picadan med stekta lövbiffar, potatis och fräsch paprikasallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2014

Lövbiff med oliv- och mandelpicada

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Oliv- och mandelpicada

1 citron
70 g gröna oliver
80 g skalad mandel
1 msk ströbröd
1/2 kruka persilja
1 msk vatten
2 msk olivolja

Paprikasallad

2 röda paprikor
1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger
salt och svartpeppar

Kött

ca 500 g lövbiff
1 msk smör

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2355 KJ / 563 kCal
Fett 256 g
Kolhydrater 430 g
Protein 358 g
Läs mer om näringsvärden