Lövbiff med oliv- och mandelpicada
Picada är en smakrik röra av mandel och bröd vanlig inom det katalanska köket. Används ofta som redning i grytor och såser eller som fyllning i fisk eller fågelrätter. I denna rätt har vi valt att göra picada av rivet citronskal som mixas med gröna oliver, mandel, ströbröd, persilja, vatten och olivolja. Servera picadan med stekta lövbiffar, potatis och fräsch paprikasallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Oliv- och mandelpicada
1 citron
70 g gröna oliver
80 g skalad mandel
1 msk ströbröd
1/2 kruka persilja
1 msk vatten
2 msk olivolja
Paprikasallad
2 röda paprikor
1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar
Kött
ca 500 g lövbiff
1 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2355 KJ / 563 kCal
Fett25.6 g
Kolhydrater43 g
Protein35.8 g
Kommentarer