Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato (kalv med tonfisk på svenska) är en italiensk klassiker som vi denna gång valt att tillaga med tunna skivor av fläskytterfilé i stället för kalvkött. Den utsökta tonfisksåsen bidrar till en delikat matupplevelse. Buon appetito!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skär potatisen i klyftor och blanda den med hälften av oljan, lägg dem på plåten. Rosta dem mitt i ugnen ca 20 minuter, krydda med salt och peppar.
  3. Krydda filén med salt och peppar, bryn den resten av oljan i en stekpanna. Stek klart i ugnen ca 10 minuter.
  4. Tonfisksås: Häll av vattnet från tonfisken. Skala vitlöken och pressa saften ur citronen. Mixa samtliga ingredienser till en slät sås. Smaka av med lite salt och peppar.
  5. Sallad: Dela tomaterna i halvor. Skiva rädisorna tunt. Skär isbergssalladen i bitar. Blanda ihop salladen.
  6. Skiva köttet tunt och servera det med tonfisksåsen, potatisen och salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 tsk olja
  • salt och peppar
  • ca 600 g fläskytterfilé
Tonfisksås
  • 200 g tonfisk (i vatten)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk pressad citron
  • 2 äggulor
  • 3 msk kapris + 1 msk av kaprislagen
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Sallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 knippe rädisor
  • 1/2 isbergssallad
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2274 kJ / 546 kCal