Vitello Tonnato

Betyg 2.6 av 5.
85 personer har röstat
0
Vitello Tonnato

Vitello Tonnato (kalv med tonfisk på svenska) är en italiensk klassiker som vi denna gång valt att tillaga med tunna skivor av fläskytterfilé i stället för kalvkött. Den utsökta tonfisksåsen bidrar till en delikat matupplevelse. Buon appetito!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2013

Vitello Tonnato

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
2 tsk  olja
salt och peppar
ca 600 g  fläskytterfilé

Tonfisksås

200 g  tonfisk (i vatten)
1   vitlöksklyfta
2 msk  pressad citron
2   äggulor
3 msk  kapris + 1 msk av kaprislagen
3 msk  olivolja
salt och svartpeppar

Sallad

250 g  körsbärstomater
1/2   knippe rädisor
1/2   isbergssallad
65 g  rucola

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
85 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2274 KJ / 546 kCal
Fett18.7 g
Kolhydrater42 g
Protein47.8 g

Testa liknande recept

Tonfiskfralla
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vitlöksstekt fläskytterfilé med svampsås
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfiskpasta
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskytterfilé i ugn
Betyg 4.7 av 5.
166 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomatpasta al Amatriciana med tonfisk och bacon
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta basta!
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga