Rosmarinkokta skockor med hollandaisesås

1
1
Rosmarinkokta skockor med hollandaisesås

Bjud gästerna på vackra skockor med syrlig hollandaisesås som får fin hetta av lite kajennpeppar. Fyll dina smakrika, rosmarinkokta kronärtskockor med din lena sås och servera direkt med ett gott bröd.

Rosmarinkokta skockor med hollandaisesås

Ingredienser

4 portioner
4 kronärtskockor
4 kvistar rosmarin
1 l vatten
1/2 msk salt

Sås

2 äggulor
100 g smör eller margarin
1 msk pressad citron
2 krm salt
1/2 krm kajennpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Mats

2007-08-24

Så gör man inte en god hollandaisesås...

Näringsvärde per portion

Energi 1340 KJ / 320 kCal
Fett 24 g
Läs mer om näringsvärden