Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rosmarinkokta skockor med hollandaisesås

Bjud gästerna på vackra skockor med syrlig hollandaisesås som får fin hetta av lite kajennpeppar. Fyll dina smakrika, rosmarinkokta kronärtskockor med din lena sås och servera direkt med ett gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa kronärtskockorna. Lägg dem i en gryta och lägg i rosmarinkvistarna. Häll i vattnet och tillsätt saltet. Låt koka upp och sjud ca 40 min. Kontrollera att de yttersta bladen lossar lätt när man drar bort dem.
  2. Blanda äggulor och vatten i en skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Vispa kraftigt, gärna med elvisp, tills äggulorna tjocknat och är pösiga. Smält matfettet i en kastrull eller i mikrovågsugnen, full effekt (max 800W), ½ min.
  3. Vispa ner matfettet i öggulorna, först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaka av såsen med citron, salt och kajennpeppar. Dra bort de inre bladen och skrapa ur skägget på kronärtskockan. Fyll hålet med såsen och servera med rostat bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kronärtskockor
  • 4 kvistar rosmarin
  • 1 l vatten
  • 1/2 msk salt
Sås
  • 2 äggulor
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 msk pressad citron
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1340 kJ / 320 kCal
Fett: 24 g
Läs mer om näringsvärden