Vit kebabsås

Vit kebabsås är supergott och ett måste till kebaben. Att dessutom göra kebabsåsen själv är enkelt och snabbt fixat. Du rör enkelt ihop den av vanliga ingredienser, där vitlöken och yoghurten är viktiga smaksättare. Såsen passar också bra att servera till pizza och sallader.

Ingredienser
4 portioner
1 - 2 vitlöksklyftor
1 dl majonnäs
2 dl grekisk yoghurt (10%)
1 tsk flytande honung
1 1/2 msk vatten
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi931 KJ / 223 kCal
Fett21 g
Salt1.6 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g
Kommentarer
Jag la i lite Fanta då många pizzerior har det i såsen och det gjorde susen med kebaben
Elias
2025-03-13Hur länge kan förvaras i kylen?
Barbro
2025-02-05God! Rekommenderar att ha i ca. 1,5 tsk kebabkrydda också om man har det hemma. Det gör såsen ännu godare.
Linnea
2024-08-09