Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Vit chokladyoghurt med mynta

Smaksätt yoghurt med vit choklad och mynta, så får du en syrligt god efterrätt att äta som den är eller som sås till något annat. Förbered den innan maten så är den perfekt när ni är redo för något sött till dessert.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i ett vattenbad på spisen. Rör ner lite i taget av yoghurten i chokladen till en slät kräm. Häll upp i en serveringsskål. Låt stå i kylskåp ca 1 timme.
  2. Strimla myntan.
  3. Toppa chokladyoghurten med mynta.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad och välj laktosfri matlagningsyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1/2 kruka mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 874 kJ / 209 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer