ÖVER 60 MIN | Medel

Vit chokladyoghurt med mynta

Smaksätt yoghurt med vit choklad och mynta, så får du en syrligt god efterrätt att äta som den är eller som sås till något annat. Förbered den innan maten så är den perfekt när ni är redo för något sött till dessert.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i ett vattenbad på spisen. Rör ner lite i taget av yoghurten i chokladen till en slät kräm. Häll upp i en serveringsskål. Låt stå i kylskåp ca 1 timme.
  2. Strimla myntan.
  3. Toppa chokladyoghurten med mynta.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad och välj laktosfri matlagningsyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1/2 kruka mynta

Näringsvärde
Per portion

Energi 874 kJ / 209 kCal