Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladcheesecake för den chokladberoende

Håll i er alla chokladälskare – här är ett recept till er! En underbart god cheesecake med en perfekt kombination av vit och mörk choklad och en botten av Oreo. Så stilren och vacker att se på att man nästan inte vill sätta skeden i den, men bara nästan!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula sönder chokladkakorna i en matberedare eller lägg dem i en fryspåse, förslut påsen och smula sönder innehållet med en brödkavel. Smält smöret och blanda ner det i kaksmulorna. Tryck ut blandningen i en springform (ca 26 cm i diameter) klädd med bakplåtspapper.
  2. Smält den vita chokladen i mikrougnen på låg effekt eller smält i ett vattenbad.
  3. Vispa samman färskost och yoghurt med en elvisp. Blötlägg gelatinet i 150 ml kallt vatten (för 16 port) i 10 minuter. Tillsätt socker och värm under omrörning tills dess att gelatinet och sockret har lösts upp. Rör ner i färskost-smeten. Tillsätt den smälta chokladen och blanda väl. Fördela färskost-smeten över smulbotten i bakformen. Låt stå kallt i minst 3 timmar.
  4. Smält den mörka chokladen i mikrougnen på låg effekt eller smält i ett vattenbad. Dekorera tårtan inför serveringen med den avsvalnade men fortfarande flytande chokladen och den rivna vita chokladen.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria chokladkex.
Gör laktosfri: välj laktosfria chokladkex, laktosfritt matfett, laktosfri vit resp mörk choklad samt laktosfri färskost.
Gör äggfri: välj äggfria chokladkex.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia och Marabou.

Näringsvärdena är beräknade per bit.

Ingredienser

Portioner: 16
  • 150 g oreokakor
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 525 g naturell färskost
  • 300 g yoghurt
  • 1 förp gelatinpulver eller gelatinblad (1 förp motsvarar 6 blad)
  • 30 g socker
  • 20 g riven vit choklad
  • 50 g mörk choklad 70%
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1159 kJ / 277 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept