Chokladcheesecake för den chokladberoende
Håll i er alla chokladälskare – här är ett recept till er! En underbart god cheesecake med en perfekt kombination av vit och mörk choklad och en botten av Oreo. Så stilren och vacker att se på att man nästan inte vill sätta skeden i den, men bara nästan!
Ingredienser
16 portioner
150 g oreokakor
100 g smör
100 g vit choklad
525 g naturell färskost
300 g yoghurt
1 förp gelatinpulver eller gelatinblad (1 förp motsvarar 6 blad)
30 g socker
20 g riven vit choklad
50 g mörk choklad 70%
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria chokladkex.
Gör laktosfri: välj laktosfria chokladkex, laktosfritt matfett, laktosfri vit resp mörk choklad samt laktosfri färskost.
Gör äggfri: välj äggfria chokladkex.
Recept och bild i samarbete med Philadelphia och Marabou.
Näringsvärdena är beräknade per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1159 KJ / 277 kCal
Fett21.6 g
Kolhydrater15.8 g
Protein5.3 g
Kommentar
Det var väl en okej kaka. Men inte för chokladälskaren. För SÅ choklad-fantastisk var den inte. Syran i yoghurten tar bort den vita chokladsmaken. Botten smakar för lite choklad. Den hårda kakan av smält, stelnad choklad går inte att skära igenom. Den trycks ner i den vita yoghurtkakan och mosar ut den och sen spricker den i stora sjok. Det blir inga fina tårtbitar som på bilden. Ni måste ha hällt på smält choklad EFTER biten skurits ut. Jag kan inte rekommendera denna kaka om man är ute efter chokladsmak. Den kunde heta "yoghurt-cheesecake med oreo-botten".
Malin
2016-08-12