Vit chokladtryffel med citron

Med några få ingredienser gör du dessa ljuvliga chokladtryfflar med vit choklad och syrlig citron som passar utmärkt till kaffet eller när sötsuget behöver stillas, också perfekt som påskgodis!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi515 KJ / 123 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater16 g
Protein1 g
Kommentarer
9 stMina blev mjuka och flöt ut. Gjorde trippelsats på en gång, kanske därför?
Alexandra
Hej Alexandra! Det borde verkligen gå att dubbla detta recept så jag vet inte vad som gick fel. Kanske hade du vanlig vit choklad och inte bakchoklad kanske? Hoppas du vågar prov igen för dom är helt ljuvliga! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Magiska! Kan man frysa dessa pärlor med gott resultat tro?
Sara
Hej Sara! Ja, det går superbra! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Är det 200gram kondenserad mjölk man ska använda eller 400gram?
Erik
Hej Erik! Det är 200 gram i det här receptet. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Ska man smälta smöret eller bara blanda i det som det är?
Anita
Hej Anita! Smöret ska inte smältas innan utan röras i och smälta ihop med chokladen. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Smakar typ bara vit choklad, knappt nån citron. Lite besviken faktiskt
Sandra
Goda men de flyter ut så de såg mer ut som degklumpar än tryfflar...
Fanny
Supergoda! Men mina flyter ut trots kylning?
Camilla
Behöver man inte koka burken med den kondenserade mjölken?
Kristina
Hej Kristina! I det här receptet använder man den kondenserade mjölken som den är. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jättegoda, lätta att göra.
Åsa