Citrontryffel med lakrits

110
8
Citrontryffel med lakrits

Den här ljusa chokladtryffeln med citron är bara för sanna lakritsälskare! Lakritspulvret som citrontryffeln rullas i finns i välsorterade butiker och ger en rätt kraftig smak, men som passar väldigt bra ihop med den ljusa chokladen och det rivna citronskalet.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Citrontryffel med lakrits

Ingredienser

Ger 20 tryfflar
200 g
ljus bakchoklad
1/2 dl
vispgrädde
1 tsk
flytande honung
finrivet skal av 1
citron
1/2 dl
lakritspulver

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

110

Kommentarer

Theodor

2018-03-15

Jag har naturligtvis noggrant läst vad andra skrivit, men ville utifrån de kommentarer göra ett försök. Tyvärr är det något som inte riktigt stämmer. Jag tog mindre grädde pga alla kommentarer men det blev väldigt kletigt, inget jag kunde använda till att rulla tryfflar tyvärr. Kanske lite dumt när det redan är så många kommentarer som pekar åt samma håll. Synd!

Redaktionen ICAse

2018-03-29

Hej Theodor! Vi minskar grädden till 1/2 dl. Sen kan smeten stå längre för att sätta sig. Brukar låta tryffelsmet stå över natten eller minst 8 timmar i kylskåp. Den brukar inte hinna stelna helt efter 4 timmar tycker vi. Hälsningar Michelle

Barbro

2014-12-30

Sitter just nu med en kastrull tryffelsmet som ej går att forma till bollar då jag gjorde efter receptet i Buffe :-(. Dumt nog gick jag inte in här först. Men håller med alla andra om att det är en mycket god smak på den.

Redaktionen

2014-12-30

Hej! Viktigt att man använder ljus bakchoklad och vi har nu ändrat till endast 1 dl grädde. Hoppan ni lyckas bättre nu!

Näringsvärde per portion

Energi 317 KJ / 76 kCal
Fett 5 g
Salt 0.02 g
Kolhydrater 7 g
Protein 0.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept