Citrontryffel med lakrits | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citrontryffel med lakrits

Den här ljusa chokladtryffeln med citron är bara för sanna lakritsälskare! Lakritspulvret som citrontryffeln rullas i finns i välsorterade butiker och ger en rätt kraftig smak, men som passar väldigt bra ihop med den ljusa chokladen och det rivna citronskalet.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 20 tryfflar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med honung och citronskal.
  2. Koka upp grädden i en liten kastrull. 
  3. Häll grädden över chokladen och rör till en slät smet. Ställ i kylen ca 4 timmar.
  4. Häll lakritspulvret i en liten djup skål. 
  5. Forma chokladsmeten till ca 20 tryfflar. 
  6. Rulla tryfflarna i lakritspulver. Förvara dem svalt.

Ingredienser

Portioner: Ger 20 tryfflar
  • 200 g ljus bakchoklad
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk flytande honung
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1/2 dl lakritspulver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 317 kJ / 76 kCal