Den här ljusa chokladtryffeln med citron är bara för sanna lakritsälskare! Lakritspulvret som citrontryffeln rullas i finns i välsorterade butiker och ger en rätt kraftig smak, men som passar väldigt bra ihop med den ljusa chokladen och det rivna citronskalet.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2014
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Christel
2021-12-13Blev super goda tryfflar
Theodor
2018-03-15Jag har naturligtvis noggrant läst vad andra skrivit, men ville utifrån de kommentarer göra ett försök. Tyvärr är det något som inte riktigt stämmer. Jag tog mindre grädde pga alla kommentarer men det blev väldigt kletigt, inget jag kunde använda till att rulla tryfflar tyvärr. Kanske lite dumt när det redan är så många kommentarer som pekar åt samma håll. Synd!
Redaktionen ICAse
2018-03-29Hej Theodor! Vi minskar grädden till 1/2 dl. Sen kan smeten stå längre för att sätta sig. Brukar låta tryffelsmet stå över natten eller minst 8 timmar i kylskåp. Den brukar inte hinna stelna helt efter 4 timmar tycker vi. Hälsningar Michelle
Barbro
2014-12-30Sitter just nu med en kastrull tryffelsmet som ej går att forma till bollar då jag gjorde efter receptet i Buffe :-(. Dumt nog gick jag inte in här först. Men håller med alla andra om att det är en mycket god smak på den.