Citrontryffel med lakrits
Den här ljusa chokladtryffeln med citron är bara för sanna lakritsälskare! Lakritspulvret som citrontryffeln rullas i finns i välsorterade butiker och ger en rätt kraftig smak, men som passar väldigt bra ihop med den ljusa chokladen och det rivna citronskalet.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014
Ingredienser
20 tryfflar
200 g ljus bakchoklad
1/2 dl vispgrädde
1 tsk flytande honung
finrivet skal av 1 citron
1/2 dl lakritspulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi317 KJ / 76 kCal
Fett5 g
Salt0.02 g
Kolhydrater7 g
Protein0.9 g
Kommentarer
Min smet skar sig
Louise
2023-12-16Blev super goda tryfflar
Christel
2021-12-13Jag har naturligtvis noggrant läst vad andra skrivit, men ville utifrån de kommentarer göra ett försök. Tyvärr är det något som inte riktigt stämmer. Jag tog mindre grädde pga alla kommentarer men det blev väldigt kletigt, inget jag kunde använda till att rulla tryfflar tyvärr. Kanske lite dumt när det redan är så många kommentarer som pekar åt samma håll. Synd!
Theodor
2018-03-15Hej Theodor! Vi minskar grädden till 1/2 dl. Sen kan smeten stå längre för att sätta sig. Brukar låta tryffelsmet stå över natten eller minst 8 timmar i kylskåp. Den brukar inte hinna stelna helt efter 4 timmar tycker vi. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-03-29