Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Vit chokladmoussetårta med sommarbär

Mörk chokladbotten tillsammans med vit chokladmousse kan inte bli fel. Här möts de i en underbart sötsyrlig och fräsch moussetårta som är perfekt att förbereda och ha på lut i frysen. Sedan är det bara att garnera med sommarens ljuvligaste bär vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda mandelmassa, ägg och kakao till en jämn smet. Bred ut i en smord form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter.
  3. Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Låt svalna.
  4. Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Ta från värmen.
    Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.Vispa ner äggblandningen i chokladen, lite i taget.
    Vispa grädden tjock och blanda med färskosten. Vänd ner i ägg- och chokladblandningen. Blanda i limeskal.
  5. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten, minst 8 timmar.
  6. Ta fram tårtan 30 minuter före servering. Garnera med bär och gärna några ätbara blommor eller blad.

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 300 g riven mandelmassa
  • 3 ägg
  • 3 msk kakao
Fyllning
  • 4 rumsvarma ägg
  • 1/2 dl strösocker
  • 300 g vit choklad
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 1 msk finrivet limeskal
  • 200 g valfria bär, t ex hallon jordgubbar och blåbär
  • ätbara blommor eller blad till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1893 kJ / 453 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer