Vit chokladmoussetårta med sommarbär

165
6
Vit chokladmoussetårta med sommarbär

Mörk chokladbotten tillsammans med vit chokladmousse kan inte bli fel. Här möts de i en underbart sötsyrlig och fräsch moussetårta som är perfekt att förbereda och ha på lut i frysen. Sedan är det bara att garnera med sommarens ljuvligaste bär vid servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Vit chokladmoussetårta med sommarbär

Ingredienser

10 portioner
300 g
riven mandelmassa
3
ägg
3 msk
kakao

Fyllning

4
rumsvarma ägg
1/2 dl
strösocker
300 g
vit choklad
4 dl
vispgrädde
200 g
färskost
1 msk
finrivet limeskal
200 g
valfria bär, t ex hallon jordgubbar och blåbär
-
ätbara blommor eller blad till garnering

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

165

Kommentarer

Redaktionen

2015-06-30

Hej Sofia! Vad kul att den smakade bra! Det är viktigt att du vispar grädden fast innan du blandar den med färskosten och ställ tillbaka tårtan i frysen om den inte äts upp direkt. Lycka till! Hälsningar Veronica

Sofia

2015-06-29

Jättegod tårta! Men jag tycker moussen smälter för mycket och blir alldeles rinnig, efter 15 min redan efter den tagits ur frysen börjar bären glida av tårtan. Går det att få moussen stelare? Gelatin är inget alternativ?

Redaktionen

2015-06-18

Hej Sandra! Enklast är nog att byta ut till en annan botten. T ex botten till Fryst nougattårta http://www.ica.se/recept/fryst-nougattarta-pa-notig-browniebotten-717077/ eller botten till Midsommartårta fast du tar bort daimen http://www.ica.se/recept/midsommartarta-625063/ Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1893 KJ / 453 kCal
Fett 28 g
Salt 0.36 g
Kolhydrater 37 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept