Vit chokladmoussetårta med sommarbär

Mörk chokladbotten tillsammans med vit chokladmousse kan inte bli fel. Här möts de i en underbart sötsyrlig och fräsch moussetårta som är perfekt att förbereda och ha på lut i frysen. Sedan är det bara att garnera med sommarens ljuvligaste bär vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Ingredienser
10 portioner
300 g riven mandelmassa
3 ägg
3 msk kakao
Fyllning
4 rumsvarma ägg
1/2 dl strösocker
300 g vit choklad
4 dl vispgrädde
200 g färskost
1 msk finrivet limeskal
200 g valfria bär, t ex hallon jordgubbar och blåbär
ätbara blommor eller blad till garnering
För alla
Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1893 KJ / 453 kCal
Fett28 g
Salt0.36 g
Kolhydrater37 g
Protein11 g
Kommentarer
Hej Sofia! Vad kul att den smakade bra! Det är viktigt att du vispar grädden fast innan du blandar den med färskosten och ställ tillbaka tårtan i frysen om den inte äts upp direkt. Lycka till! Hälsningar Veronica
Redaktionen
2015-06-30Jättegod tårta! Men jag tycker moussen smälter för mycket och blir alldeles rinnig, efter 15 min redan efter den tagits ur frysen börjar bären glida av tårtan. Går det att få moussen stelare? Gelatin är inget alternativ?
Sofia
2015-06-29Hej Sandra! Enklast är nog att byta ut till en annan botten. T ex botten till Fryst nougattårta http://www.ica.se/recept/fryst-nougattarta-pa-notig-browniebotten-717077/ eller botten till Midsommartårta fast du tar bort daimen http://www.ica.se/recept/midsommartarta-625063/ Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-06-18