Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vit chokladmousse med saffran

Fenomenal mousse med saffransgrädde och vit choklad. Garnera med apelsinskivor, karamelliserade apelsinskal och pressad apelsinjuice. Väldigt angenäm och välsmakande dessert som passar utmärkt att bjuda på i jultider.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält chokladen i ett vattenbad. Ta chokladen från värmen. Vispa ägget och rör ner det i chokladen.
  2. Vispa grädde och saffran fluffigt. Rör ner saffransgrädden i chokladblandningen. Häll upp i glas och ställ kallt i 2-3 timmar.
  3. Skala 1/4 av apelsinerna tunt, gärna med kniv, utan att få med det vita. Skär skalet i strimlor. Dela apelsinen och pressa ut juicen.
  4. Skala och skär övriga 3/4 av apelsinerna i skivor. Lägg apelsinskivorna på ett serveringsfat och ställ åt sidan. 
  5. Smält sockret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt. Rör försiktigt i de strimlade apelsinskalen. Fortsätt röra tills sockret smält helt och apelsinskalen är karamelliserade.
  6. Lägg de karamelliserade apelsinskalen ovanpå apelsinskivorna och häll över den pressade apelsinjuicen. Servera till chokladmoussen.

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 150 g vit choklad
  • 1 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 paket saffran (2 paket motsvarar 1 g)
  • 4 apelsiner (t ex blodapelsin)
  • 1 dl socker
Lägg till i inköpslistan