Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Julkryddad snaps

Det är roligare och godare med egenkryddad snaps till jul. För detta recept på julkryddad snaps behöver du Brännvin Special, saffran, socker, kanel, apelsin och lime. Gör den någon vecka innan den ska serveras.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 7 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda spriten med saffran, socker och kanel.
  2. Häll upp det i 2 flaskor (för 7 dl). Lägg apelsinskal i den ena flaskan och limeskal i den andra.
  3. Låt spriten stå och dra i ca 1 vecka. Sila och kyl snapsen. Sedan har den lång hållbarhet.

Ingredienser

Portioner: 7 dl
  • 1 flaska Brännvin special (à 70 cl)
  • 1/2 påse saffran (à 1/2 g)
  • 2 msk socker
  • 4 kanelstänger
  • skal från 1/2 apelsin
  • skal från 1 lime
Lägg till i inköpslistan