Mousse med vit choklad, lime, hallon och flarn
Mousse med hallon, jordgubbar, blåbär och lime blir en fulländad efterrätt tillsammans med ett knäckigt flarn. Den vita chokladen smälts och får sällskap av både finrivet limeskal, grädde och äggulor. Chokladkrämen fördelas i glas eller skålar, får stelna i kylen och serveras med färska hallon, jordgubbar och blåbär som fått ett stänk av pressad lime.
Ingredienser
4 portioner
Flarn
25 g rumstempererat smör
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1/2 dl flytande glukos
Mousse
200 g vit choklad
1/2 lime
2 1/2 dl vispgrädde
2 äggulor
Bär
100 g jordgubbar
100 g hallon
100 g blåbär
2 tsk strösocker
1/2 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3229 KJ / 772 kCal
Fett53.1 g
Salt0.4 g
Kolhydrater66 g
Protein7.3 g
Kommentarer