Vit chokladmousse med hallon
Vit chokladmousse med hallon, jordgubbar, blåbär och lime blir en fulländad efterrätt tillsammans med ett knäckigt flarn. Den vita chokladen smälts och får sällskap av både finrivet limeskal, grädde och äggulor. Chokladkrämen fördelas i glas eller skålar, får stelna i kylen och serveras med färska hallon, jordgubbar och blåbär som fått ett stänk av pressad lime.
Ingredienser
Flarn
Mousse
Bär
För alla
Moussen innehåller ägg.
Gör glutenfri: Baka, eller köp, glutenfria flarn.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör, laktosfri vit choklad och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut vit choklad mot en mjölkproteinfri choklad, av valfri sort. Byt ut grädde mot en soja-, havre eller risbaserad ersättningsprodukt.
Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer