Mousse med kardemumma, äpple och rostad vit choklad
För en enkel men lyxig efterrätt som passar perfekt till nyår: gör ljuvligt fluffig mousse med smak av kardemumma, och toppa kardemummamoussen med krispigt rostad vit choklad och saftiga bitar av äpple.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
6 portioner
100 g vit choklad
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3%)
1 tsk kardemummakärnor
1 dl strösocker
3 äggulor
3 - 4 små röda äpplen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2250.8 KJ / 537.5 kCal
Fett42.4 g
Salt0.11 g
Kolhydrater34.7 g
Protein4.5 g
Kommentarer
Fast det är väl inte receptet som är på bilden eller? Ser ut som jordgubbar
Birgitta
2022-12-29Hej Birgitta! Det är faktiskt äpplen av en sort med rött fruktkött. Det går självklart bra att välja äpplen med ljust fruktkött, t ex små röda äpplen som säljs i 1 kg merpack och även sorten Jazz (dock är de inte så små) passar jättefint till detta. Hoppas att du blir sugen på att testa den här desserten! 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-29Super gott! Har gjort receptet några gånger nu och lika lyckat varje gång. Istället för äpplen har jag använt både rabarberkompott, björnbär och blåbär. Mumsigt!
Josefine
2022-09-07Jättegott! Jag silade inte bort kärnorna, va faktiskt trevligt att ha dem kvar. Gjorde både på julafton och nyårsafton, succé bägge gångerna.
Maria
2021-01-24