Mousse med kardemumma, äpple och rostad vit choklad

27
21
Mousse med kardemumma, äpple och rostad vit choklad

För en enkel men lyxig efterrätt som passar perfekt till nyår: gör ljuvligt fluffig mousse med smak av kardemumma, och toppa kardemummamoussen med krispigt rostad vit choklad och saftiga bitar av äpple.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Mousse med kardemumma, äpple och rostad vit choklad

Ingredienser

6 portioner
100 g
vit choklad
5 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk (3%)
1 tsk
kardemummakärnor
1 dl
strösocker
3
äggulor
3 - 4
små röda äpplen

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Maria

2021-01-24

Jättegott! Jag silade inte bort kärnorna, va faktiskt trevligt att ha dem kvar. Gjorde både på julafton och nyårsafton, succé bägge gångerna.

Moa

2021-01-22

Jag gjorde den mjölkfri med Oatlys havregrädde som går att vispa, följde receptet och fick en fin och fast mousse. Brynt, vit choklad kan jag se passa till många andra efterrätter - så otroligt gott!

Anette

2021-01-20

Tänkte göra denna efterrätt på lördag, men vad är det för äpplen som är röda inuti? Har förgäves försökt hitta någon sådan sort. Hjälp!

Testa liknande recept