Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vit chokladmousse med bär

Recept på lyxig och söt vit chokladmousse. Du gör efterrätten av gelatinblad, ägg, sirap, vit choklad och grädde. Servera den härliga desserten med färska bär till exempelvis fest.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter.
  2. Blanda äggulor och sirap i en liten kastrull. Sjud blandningen under vispning på låg värme tills den tjocknar till en kräm. Hacka chokladen och smält den i krämen tillsammans med gelatinbladen.
  3. Rör i hälften av vispgrädden, lite i taget. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa resten av grädden och vänd ner den i chokladkrämen.
  4. Klä portionsformar med plastfilm. Häll smeten i formarna. Lägg ev på en utstansad botten i samma storlek (se tips).
  5. Ställ in i frysen. Låt tina ca 30 minuter i kylskåp före servering. Spola varmt vatten på formen så släpper moussen lätt. Servera med bär och ev lite sås/utspädd fruktpuré.

För alla

Vit chokladmousse är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg. 

Tips

En botten till moussen får man genom att använda färdig sockerkaksbotten eller ett nötigt flarn. Man kan även servera hallon mixade med lite socker som en sås till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gelatinblad
  • 2 äggulor
  • 2 msk ljus sirap
  • 75 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • valfria bär till servering
Lägg till i inköpslistan